Meest recente artikelen

Hoe kun je een gebraad klaarmaken zonder oven?

Het kan in de pan

Hoe kun je een gebraad klaarmaken zonder oven? Artikel

Lekker, zo’n geurig gebraad dat vers uit de oven komt. Maar kun je het vlees ook volledig in de pan laten garen? Dat kan. Met deze tips maak je een lekker gebraad zonder oven.

Hoe kun je gebraad zonder oven klaarmaken? Het principe blijft hetzelfde. Bij gebraad laat je vlees langdurig garen op een lage temperatuur. Dat is dus anders dan bakken, waarbij je vlees op hogere temperatuur gaart. Het voordeel is dat gebraden vlees lekker sappig blijft. Het geheim van braden is dus de manier van garen: langzaam, op een lage temperatuur. Nadat je het vlees hebt dichtgeschroeid op een heet vuur, stop je het daarom in de oven zodat het traag verder kan garen.

Gebraad zonder oven

Hoe maak je nu een gebraad zonder oven? Schroei eerst het vlees rondom toe in goed hete boter. Daarna draai je het vuur lager, zet je het deksel op de pot en laat je het zo verder garen. Neem wel een pan met een dikke bodem, een gietijzeren braadpan, bijvoorbeeld. Neem zeker geen pan met antikleeflaag. Van de aanbaksels maak je een lekkere saus.

Zet het vuur niet te hoog en zorg dat de pan niet te groot is. Op plaatsen waar geen vlees ligt, kan de vetstof verbranden. Je kunt er eventueel wel wat grofgesneden groenten rond leggen zoals ui, sjalot of wortelen. Of giet er wat fond of bouillon bij zodat de pan niet uitdroogt. De extra ingrediënten geven de saus extra smaak. Bedruip het gebraad regelmatig met braadvocht zodat het niet uitdroogt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen