• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zelfgemaakte frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De enige echte Belgische frietjes

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm en snij de plakjes in staafjes. Spoel ze onder koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek.

  2. 2

    Verhit het frituurvet tot 160°C. Leg een handvol frietjes in het frituurmandje en laat enkele minuten bakken. Schud even, zodat ze niet aan elkaar kleven. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en een beetje afkoelen.

  3. 3

    Verhoog de temperatuur van het frituurvet tot 180°C en bak de frietjes in een tweede beurt knapperig goudgeel.

  4. 4

    Laat uitlekken. Schud ze op en serveer ze in een puntzak, bestrooid met een beetje zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen. Snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm en snij de plakjes in staafjes. Spoel ze onder koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek.

  2. 2

    Verhit het frituurvet tot 160°C. Leg een handvol frietjes in het frituurmandje en laat enkele minuten bakken. Schud even, zodat ze niet aan elkaar kleven. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en een beetje afkoelen.

  3. 3

    Verhoog de temperatuur van het frituurvet tot 180°C en bak de frietjes in een tweede beurt knapperig goudgeel.

  4. 4

    Laat uitlekken. Schud ze op en serveer ze in een puntzak, bestrooid met een beetje zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.