Meest recente artikelen

Zo bak je sint-jakobsvruchten

De tips van Ilse

Zo bak je sint-jakobsvruchten Artikel

Met vis en zeevruchten scoor je altijd, maar niet iedereen durft eraan te beginnen. Libelle Lekker-chef Ilse heeft al jaren een viswinkel en een foodstudio en is dus dé expert. Met deze tips van Ilse bak je de perfecte sint-jakobsvruchten.

In de winkel

Libelle Lekker-chef Ilse: "Als je sint-jakobsvruchten koopt, moet je erop letten dat ze niet in een plakkerige melkachtige vloeistof zitten. Eigenlijk moeten ze vrij droog zijn."

Sint-jakobsvruchten bakken

Ilse: "Dep sint-jakobsvruchten altijd eerst goed droog tussen twee keukenpapiertjes. Anders kun je ze nooit mooi goudbruin bakken. Bak ze in een combinatie van boter en olijfolie. Dat gaat minder spatten en zorgt voor de beste smaak. Bak ze in een hete pan op een hoog vuur. Bak ze eerst aan één kant tot de helft glazig is, draai ze dan één keer om en leper er regelmatig de boter over. Prik zeker niet in de sint-jakobsvruchten. Als je schrik hebt dat ze gaan aanbakken, schud je het best gewoon even met de pan tot ze mooi loskomen. Bak de sint-jakobsvruchten zeker niet te lang, ze mogen nog een klein beetje glazig zijn. Wacht met kruiden tot na het bakken. Als je te vroeg zout gebruikt, trekt al het vocht uit de sint-jakobsvruchten en krijg je ze nooit mooi gebakken. Dan gaan ze eerder stoven."

De lekkerste recepten met sint-jakobsvruchten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen