Recept

Open lasagne met sint-jakobsvruchten, spinazie en kruidenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, deze luxueuze lasagne!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de kruidenolie. Vul een glazen pot met afsluitbaar deksel (weckpot) voor 3/4 met de verse, gespoelde kruiden (hou wat kruiden apart voor de afwerking). Giet er olijfolie op tot alle kruiden onder staan. Steek er nog een schoongemaakte citroengrasstengel in. Verwarm de oven tot 90°C. Zet de (geopende pot) in het midden van de oven en laat 4 uur trekken. Indien gewenst zeef de olie, afgesloten is de kruidenolie enkele weken houdbaar.

  2. 2

    Breng gezouten water aan de kook. Kook er de lasagnebladeren in, haal ze voorzichtig uit het water en hou warm op een bord (onder plasticfolie). Spoel de babyspinazie en laat uitlekken. Pel de sjalot en knoflook en snipper fijn.

  3. 3

    Bak in de goed drooggedepte sint-jakobsvruchten in wat boter en olijfolie (of de kruidenolie) in een pan. Doe dit kort, maar op een hoog vuur. Bak ze 1 minuut langs elke kant, de vruchten mogen niet helemaal doorbakken zijn. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Bak in een andere pan de sjalot, knoflook en babyspinazie. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

  5. 5

    Stel de open lasagne samen. Leg op een bord een lasagnevel, lepel hierop de gebakken spinazie en 2 gebakken sint-jakobsvruchten. Lepel er de kruidenolie over. Leg er een tweede lasagnevel bovenop. Werk af met verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Open lasagne met sint-jakobsvruchten, spinazie en kruidenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!