Pasta met sint-jakobsvruchten & asperges in karnemelk
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta met sint-jakobsvruchten & asperges in karnemelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de asperges in slierten (met een mandoline). Stoof ze gaar in wat boter en kruid met peper en zout. Breng het kookvocht met de karnemelk aan de kook. Voeg de helft van het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Giet af en voeg toe aan de asperges en het karnemelkmengsel.

  3. 3

    Open de sint-jakobsvruchten, verwijder het koraal en ingewanden. Was onder koud, stromend water.

  4. 4

    Mix de boter met de knoflook en de rest van het citroensap. Leg op elke schelp een beetje van dat mengsel en doe de schelp terug dicht. Verpak in zilverpapier en zet ze 12 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Serveer bij de pasta.

  5. 5

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de asperges in slierten (met een mandoline). Stoof ze gaar in wat boter en kruid met peper en zout. Breng het kookvocht met de karnemelk aan de kook. Voeg de helft van het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Giet af en voeg toe aan de asperges en het karnemelkmengsel.

  3. 3

    Open de sint-jakobsvruchten, verwijder het koraal en ingewanden. Was onder koud, stromend water.

  4. 4

    Mix de boter met de knoflook en de rest van het citroensap. Leg op elke schelp een beetje van dat mengsel en doe de schelp terug dicht. Verpak in zilverpapier en zet ze 12 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Serveer bij de pasta.

  5. 5

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.