Coquilles in de schelp met tijmvinaigrette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Coquilles in de schelp met tijmvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooi gepresenteerd

bereiding
  1. 1

    Open de sint-jakobsschelpen door een scherp mes tussen de schelpen te steken en de spier door te snijden. Verwijder het buitenste randje en laat de witte coquille en de koraal in de schelp.

  2. 2

    Meng de olijfolie met het citroensap, de honing en de gedroogde tijm en roer tot een marinade.

  3. 3

    Lepel de marinade over de coquille, leg er een takje tijm bij, kruid met peper en grof zeezout. Leg de andere schelp er weer bovenop en gril de schelp 6 à 8 minuten op een half hoog vuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Open de sint-jakobsschelpen door een scherp mes tussen de schelpen te steken en de spier door te snijden. Verwijder het buitenste randje en laat de witte coquille en de koraal in de schelp.

  2. 2

    Meng de olijfolie met het citroensap, de honing en de gedroogde tijm en roer tot een marinade.

  3. 3

    Lepel de marinade over de coquille, leg er een takje tijm bij, kruid met peper en grof zeezout. Leg de andere schelp er weer bovenop en gril de schelp 6 à 8 minuten op een half hoog vuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.