Meest recente artikelen

Dit kerstmenu maak je op de barbecue

Feestelijke winterbbq

Dit kerstmenu maak je op de barbecue Artikel

Wil je kerst buiten vieren of hou je van de rokerige smaken die je enkel op de barbecue kunt creëren? Dan is dit kerstmenu iets voor jou. Het meeste kun je al op voorhand klaarmaken.

Voorgerecht: gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

Het witloof moet je op voorhand laten marineren. Dat duurt zeker een uur, maar mag ook een halve dag. Ook de peterselieroom maak je op voorhand en laat je opstijven in de koelkast.

Tussengerecht: gegrilde sint-jakobsvruchtjes met pompoencrème

De pompoencrème kun je helemaal op voorhand maken en afgekoeld bewaren in de koelkast. Het grillen van de coquilles doe je à la minute.

Hoofdgerecht: gegrilde hertenfilet met een kruidige papillot van aardpeer en krieltjes

Op voorhand beginnen? Kook de aardpeer en de krieltjes al beetgaar en zet ze koel weg. Maak de kruidenboter en bewaar eveneens koel tot je ze gebruikt in de de papillot.

Dessert: mandarijnpavlova

Marineer de plakjes mandarijn en zet ze afgedekt in de koelkast. Dit doe je het best de ochtend van het feest. Ook de mascarponecrème kun je de ochtend zelf maken. Maak het jezelf makkelijk en koop kant-en-klare meringues bij de bakker of bij de supermarkt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen