Meest recente artikelen

Kies eens voor kastanjechampignons

Wij zijn fan

  • Deel dit artikel:
Kies eens voor kastanjechampignons Artikel

Laat de klassieke Parijse champignons eens staan en ga voor bruine kastanjechampignons. Wedden dat je meteen overtuigd bent?

Waarom we houden van kastanjechampignons

Kastanjechampignons bevatten veel minder vocht dan witte champignons en zullen minder slinken tijdens een bereiding. Daardoor zijn ze ook extra vullend en zorgen ze langer voor een verzadigd gevoel.

Kastanjechampignons zijn bovendien erg voedzaam. Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten, mineralen en vitamines.

Zo bewaar je ze

Zorg ervoor dat je de champignons niet naast sterk geurende ingrediënten zoals lente-ui legt. Champignons werken als een spons en nemen heel snel andere geuren en smaken over. Ideaal bij het koken, maar niet bij het bewaren.

Zo bereid je ze

We bakken ze meestal. Bak ze kort op een krachtig vuur. Zo krijgen ze extra veel smaak. Knoflook en peterselie doen het altijd goed als smaakmaker bij champignons.

Wist je dat champignons ook lekker rauw zijn? Borstel ze schoon, snij ze in blokjes, meng ze met wat yoghurt en bladpeterselie en kruid met peper en zout. Lekker als tapenade.

Verwerk je kastanjechampignons in deze gerechten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen