Meest recente artikelen

Hoe maak je champignons schoon?

Spoel ze zeker niet in water, want dan gaat de smaak verloren

Hoe maak je champignons schoon? How to's

Champignons: superlekker, supergezond en supersnel klaar! Voor een gerecht met champignons is iedereen wel te vinden, op voorwaarde dat je ze goed schoonmaakt. Niemand houdt van zandkorrels tussen de tanden! Zo doe je het stap voor stap.

Champignons: een bron van vitamine B

Vitamine B2, B3, B5 en B12: de champignon barst ervan! Het zijn vitamines die helpen om meer energie uit je voeding te halen en ze zijn dus onmisbaar. Champignons zijn één van de weinige groenten die zo'n hoog gehalte aan vitamine B12 bevatten. Ze zijn geen volwaardige vleesvervanger, maar zijn wel een heel goede aanvulling voor vegetariërs of veganisten.

Champignons bevatten trouwens weinig tot geen calorieën, zouten en vetten, terwijl er wél veel eiwitten en vezels in zitten die je langer een verzadigd gevoel geven. Ze passen dus perfect in een gezond eetpatroon!

Kun je ze invriezen?

Champignons bestaan uit zo'n 90 procent water. Als je ze invriest, nemen ze nog meer vocht op en dat laten ze los als ze ontdooien. Champignons invriezen is dus niet ideaal, maar het kan wel als je er later een champignonsoep of –saus mee wil maken. Snij ze dan in plakjes en stop ze in een afgesloten zakje in de diepvriezer. Hierna blijven ze ongeveer 3 maanden goed.

Zo maak je champignons schoon: 

  1. Neem de champignons en een scherp mes.
  2. Snij het uiteinde van de steel.
  3. Veeg de champignons schoon met een zacht borsteltje. Maak ze zeker niet nat, want champignons nemen water op waardoor de smaak verloren gaat.
  4. Klaar!

In deze video tonen we je nog eens hoe het moet:

 

Aan de slag!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen