Recept

Pannenkoekentaart met witte chocoladeganache en vlierbloesem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op pannenkoeken en op taart? Dan is deze pannenkoekentaart echt iets voor jou! 

bereiding
  1. 1

    Maak het pannenkoekenbeslag. Meng de bloem, vanillesuiker en een mespuntje zout met de melk en de eieren. Smelt de boter in een pannenkoekenpan en voeg bij het bloemmengsel. Mix tot een glad beslag.

  2. 2

    Verwarm de antikleefpan op matig vuur en schenk hierin een portie beslag, bak goudgele pannenkoeken tot het beslag op is.

  3. 3

    Maak de ganache. Smelt de chocolade au bain-marie en zet opzij. Klop de eiwitten samen met de suiker ± 10 minuten au bain-marie. Haal van het vuur en blijf verder kloppen tot de eiwitten stijf zijn. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de boter toe, doe op het laatst de chocolade erbij. Doe de crème in een spuitzak en laat wat opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Meng de lemon curd met de vlierbessensiroop. Spuit wat chocoladecrème op een pannenkoek en druppel er wat lemon curd over. Leg er een pannenkoek bovenop. Herhaal en blijf pannenkoeken stapelen tot je een mooie taart hebt.

  5. 5

    Zet de stapel pannenkoeken in de koelkast en laat opstijven, zo wordt de taart stabieler en makkelijker om te snijden. Werk de taart af met nog wat toefjes chocoladeganache en geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekentaart met witte chocoladeganache en vlierbloesem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!