Recept

Ricottamousse met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete zomerzonde

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Warm het citroensap op met de vlierbloesemsiroop, los er de uitgeknepen gelatine in op, roer goed los.

  2. 2

    Klop de room stijf met de poedersuiker. Splits de eieren, klop het eiwit stijf. Meng de suiker met het steranijspoeder, de dooiers en de ricotta.

  3. 3

    Meng de gelatine door de ricottacrème en spatel er vervolgens de opgeklopte eiwitten en room door. Doe in een diepe schaal en zet 2 uur afgedekt in de koelkast.

  4. 4

    Snij de aardbeien in kwartjes. Warm de aardbeienconfituur even op in de microgolfoven en roer los met 2 el water.

  5. 5

    Maak met behulp van 2 eetlepels quenelles van de ricottamousse en leg op borden. Leg er de aardbeien bij, lepel er wat aardbeiencoulis over en werk af met de citroenzeste en een blaadje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricottamousse met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!