Recept

Savooikoolpakketjes met quinoa

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C op de heteluchtstand. Breng 500 ml gezouten water aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef grondig onder stromend water. Doe de quinoa in het kokende water, zet het vuur lager en laat afgedekt 15 minuten zachtjes garen. Giet af indien nodig en laat afkoelen

 2. 2

  Spoel de koolbladeren en blancheer ze 3 à 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af, laat schrikken in ijskoud water en dep droog. Snij de dikke nerven platter, maar let op dat je de bladeren niet doorsnijdt. Leg de bladeren op je werkblad.

 3. 3

  Meng de grotendeels afgekoelde quinoa met de amandelen en de peterselie. Pel en pers de knoflook. Voeg toe. Meng er op het laatst de geraspte parmezaan door en kruid met peper en zout. Schep de quinoavulling in het midden van de koolbladeren, vouw de zijkanten naar binnen toe en rol de pakketjes op. Bind ze op met keukentouw.

 4. 4

  Bak de koolpakketjes rondom aan in boter in een ovenvaste pan. Giet er de groentebouillon bij en zet de pan 25 minuten in de warme oven, zodat de koolpakketjes zacht verder kunnen garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Savooikoolpakketjes met quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!