Stoofpotje met savooi en wortel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje met savooi en wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winters stoofpotje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van een savooikool. Snij de rest in grove stukken en spoel grondig .

    Schil 1 kg wortelen met een dunschiller en snij ze in staafjes .

    Snij een ui in ringen .

  2. 2

    Stoof , in een grote stoofpot , met een flinke klont boter de uien aan . Voeg er de wortelen bij en roer om. Voeg er de savooi bij, roer om en laat onder een deksel een tweetal minuten garen tot de savooi iets geslonken is.

  3. 3

    Kruid met peper, zout, wat tijm en laurier en blus met 2 l runderbouillon (of groentebouillon , voor de vegetariers ) en laat , onder een deksel op een zacht vuurtje 40 minuten garen .

  4. 4

    Serveer indien gewenst met krokant gebakken spekblokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van een savooikool. Snij de rest in grove stukken en spoel grondig .

    Schil 1 kg wortelen met een dunschiller en snij ze in staafjes .

    Snij een ui in ringen .

  2. 2

    Stoof , in een grote stoofpot , met een flinke klont boter de uien aan . Voeg er de wortelen bij en roer om. Voeg er de savooi bij, roer om en laat onder een deksel een tweetal minuten garen tot de savooi iets geslonken is.

  3. 3

    Kruid met peper, zout, wat tijm en laurier en blus met 2 l runderbouillon (of groentebouillon , voor de vegetariers ) en laat , onder een deksel op een zacht vuurtje 40 minuten garen .

  4. 4

    Serveer indien gewenst met krokant gebakken spekblokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.