Meest recente artikelen

Herbruikbare rietjes schoonmaken: zo gefikst!

Wij houden van proper!

Herbruikbare rietjes schoonmaken: zo gefikst! Artikel

Heb jij al herbruikbare rietjes in huis? Dan heb je je misschien al eens afgevraagd hoe je ze het beste schoonmaakt. Dit is de truc.

Sinds 2021 zijn wegwerprietjes verboden binnen de Europese Unie. Tijd dus om een set duurzame, herbruikbare rietjes aan te schaffen. Maar hoe moet je zulke herbruikbare rietjes schoonmaken na gebruik?

Sommige rietjes mogen in de vaatwasser, maar lang niet allemaal. Neem liever het zekere voor het onzekere en maak ze snel met de hand schoon.

Herbruikbare rietjes schoonmaken: stap voor stap

1. Hoe sneller hoe beter

Gebruik je rietjes om cocktails, sapjes, limonade, melk of smoothies te drinken, wacht dan niet te lang om ze schoon te maken. Zo krijgen plakkerige restjes niet de kans om goed te hechten. Drink je gewoon water met een rietje, dan kun je wel een dag of zelfs twee wachten.

2. Spoelen maar

Spoel het rietje met warm water onder de kraan. Laat het water een paar keer na elkaar door het rietje lopen.

Kon je niet onmiddellijk je rietje reinigen? Laat het dan eerst een kwartiertje weken in warm water zodat aangekoekte restjes makkelijker loskomen.

3. Waar is dat borsteltje?

Herbruikbare rietjes worden meestal met een smal borsteltje geleverd. Haal dat borsteltje een paar keer door het rietje, van beide kanten. Eventueel kun je een klein beetje (liefst ecologisch) afwasmiddel of baksoda op het borsteltje doen, maar meestal is dit niet nodig.

Werd er bij jouw rietjes geen borsteltje geleverd? Een lange pijpenrager doet het even goed. Let er wel op dat het borsteltje of de pijpenrager lang genoeg is om het volledige rietje schoon te maken. Spoel het borsteltje na gebruik ook goed af en laat het drogen alvorens het op te bergen.

4. Nog een keertje spoelen

Maak met een sponsje ook de buitenkant van het rietje schoon. Laat vervolgens nog wat warm water van de kraan over en door het rietje stromen om de laatste restjes weg te spoelen.

5. Laten drogen

Droog het rietje aan de buitenkant af met een handdoek en zet het schuin rechtop in een schoon glas, zodat water dat er eventueel nog in zit, rustig weg kan lopen. Berg de rietjes pas op wanneer ze volledig droog zijn, zodat ze niet muf gaan ruiken.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen