Meest recente artikelen

Cupcakes of taart vervoeren zonder ongelukken? Dit heb je nodig!

Onze tips voor jouw traktatie

Cupcakes of taart vervoeren zonder ongelukken? Dit heb je nodig! Artikel

Je trakteert op je werk met cupcakes voor je verjaardag, of je bakt een taart voor een feestje op locatie: hoe neem je je gebak dan mee? Onze tips om een taart te vervoeren zonder ongelukken!

Tip nr. 1: schaf een speciale taartdoos aan

Met een goede taartdoos wordt taart vervoeren veel eenvoudiger! Echt, ons leven is zoveel makkelijker geworden sinds we er eentje in huis hebben! Kunststof taartdozen koop je in winkels die huishoudspullen of bakingrediënten verkopen. Kies voor een voldoende hoog exemplaar, zodat ook de decoratie op de taart erin past, en test de stevigheid van het handvat en de 'slotjes' van de doos: je wilt het niet meemaken dat je prachtige taart alsnog de grond op dondert omdat het handvat afbreekt of de doos ongewild opengaat. 

Tip nr. 2: kies de minst hobbelige weg

Je taartdoos mag nog zo handig zijn, vermijd als je met de auto of de fiets bent voor alle zekerheid toch maar kasseiwegen en andere hobbelige paadjes.

Tip nr. 3: doe delicate afwerkingen ter plaatse

Spectaculaire suikerspinsels, breekbare chocolade afwerkingen, een toefje slagroom of meringue dat niet mag inzakken: sommige afwerkingen doe je echt beter ter plaatse. Neem breekbare afwerkingen mee in zo klein mogelijke doosjes en tussen een laagje keukenpapier zodat ze niet gaan schuiven, en vervoer spuitbare afwerkingen in wegwerpspuitzakken die je zorgvuldig afsluit met een diepvriesclip. Neem ze indien nodig mee in een koelbox, zodat ze niet smelten of zuur worden.

Tip nr. 4: zorg ervoor dat alles stabiel staat in je auto

Zorg ervoor dat je taartdoos niet gaat schuiven wanneer je moet remmen of een rotonde neemt. Blokkeer de doos door er zwaardere dingen rond te zetten, of zet ze op een antislipmatje (zo eentje dat je in de keukenkasten legt, o.a. te koop bij Ikea). Of laat een passagier de doos op schoot houden.

Alvast wat bakinspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen