Recept

Taart met oreo’s en frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter en bebloem de springvorm. Smelt de boter en zet opzij. Klop de eieren met de suiker in de keukenrobot tot een luchtige witte massa. Zeef de bloem en het cacaopoeder erbij. Voeg een snuifje zou toe. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

  2. 2

    Roer de frambozen door het beslag. Doe het beslag in de springvorm en bak 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Haal de oreokoekjes uit elkaar. Schraap de crème van de koekjes en doe in een kookpannetje. Plet de koekjes zelf tot kruim. Smelt de boter en meng onder de koekjes. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Stort het koekjesmengsel in de vorm en druk goed en gelijkmatig aan. Zet 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de vulling van de koekjes op een zacht vuurtje en roer er de pindakaas door. Klop de slagroom stijf en spatel door het pindakaasmengsel. Haal de koekjesbodem uit de vorm. Lepel er de vanille-pindakaasvulling op en leg er de chocoladecake bovenop.

  5. 5

    Doe bij de bloemsuiker 1 koffielepel water en roer los, doe er een druppel frambozensap bij voor de kleur en giet over de taart. Versier de taart met donuts, rollo’s en spekken. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taart met oreo’s en frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!