Meest recente artikelen

10x lunchen tijdens het shoppen

Onze favoriete adresjes

10x lunchen tijdens het shoppen Artikel

Lekker gaan shoppen, en 's middags pauzeren in een toffe zaak om te lunchen? Dit zijn tien adresjes aanbevolen door onze testers Robby, Natalie en Sofie.

Uitgetest: Sister Bean in Mechelen

In Mechelen is het heerlijk vertoeven. De kalme binnenstad herbergt veel winkelstraten en vooral: flink wat gezellige adresjes om even te pauzeren. Onze topper, Sister Bean, ligt wat uit het zicht. Schuin tegenover Bar Popular, en weg van de drukte in de winkelstraten, baat Patty Maureira haar ontbijt- en lunchzaak uit. We nemen plaats op de eerste etage en verdiepen ons in de licht Zuid-Amerikaans getinte kaart. Alle gerechten zijn hartig, zelfgemaakt en gezond. Exact wat we nodig hebben. De homemade quiches, soepen, empanada's en croques zijn allemaal even hartverwarmend, net zoals de glimlach van Patty. Hier is de klant écht wel koning. Wij kozen de empanada's met een vulling van gerookte zalm en een berg gemengde sla, een croque camembert met walnoten en knolseldersoep met krokant brood. en een dikke laag boter. Lekker! De gerechten zijn verrassend en worden geserveerd op originele bordjes uit de kringloopwinkel. De vrolijke kleurtjes geven Sister Bean nog méér karakter. Dit is echt de ideale plek om je shopavonturen even te onderbreken. Of te starten, want op zaterdag en zondag kun je hier ook heerlijk brunchen.

Sister Bean, Vismarkt 26, Mechelen.

3x healthy

Hip en healthy, zo kun je Romain Roquette, de saladbar van drie vrienden, het best omschrijven. Hun passie voor eten bracht hen bij elkaar en nu runnen ze deze mooie lunchplek. Ideaal om snel een heerlijk salade te bestellen zodat je er met de nodige energie weer tegenaan kunt gaan.
Romain Roquette, Nederkouter 7, Gent

Salades Romain Roquette

Bij Spoon in Kortrijk ben je welkom voor een no-nonsense lunch waar je het helemaal warm van krijgt. Kies een van de drie dagverse soepen, neem er boterhammetjes met wat charcuterie bij en voor je het weet ben je weer onderweg.
Spoon, Jozef Vandaleplein 8, Kortrijk

Bij Moose in Oostende geniet je van Scandinavische salades, smorrebrod of köttbullar in een mooi decor. Bovendien kun je in deze concept store meteen ook op zoek gaan naar een uniek cadeau. Zo hou je nog wat tijd over voor een verkwikkende strandwandeling.
Moose Ostend, Wellingtonstraat 86, Oostende

3x homemade

Tussen de Antwerpse kathedraal en de Academie voor Schone Kunsten vind je Maison Tartine. Probeer een van de overheerlijke open boterhammen of ga voor een fris slaatje. En neem als afsluiter een geweldig dessert. Red velvet fudge cake, iemand?
Maison Tartine, Minderbroedersrui 60, Antwerpen

Leuven is dan misschien niet de grootste stad, maar van al die winkels in en uit te lopen krijg je toch wel enorme honger. Stil je trek bij Nosh met geweldige bagels of echte American pancakes. Je zult er geen spijt van krijgen.
Nosh, Naamsestraat 14, Leuven

Lunch aan een grote houten tafel en geniet van nostalgische gerechten van op de eerste rij bij Tête pressée in Brugge. Belgische kwaliteit met een internationaal tintje! Bovendien kun je er ook heerlijke gerechten meenemen voor na het shoppen. Win-win!
Tête pressée, Koningin Astridlaan 100, BruggeTête pressée Brugge

3x avontuur

Van kalfsgehaktballen uit Pamplona tot lamsgehaktballetjes uit Marrakech: voor een lunch met ballen moet je bij Reballion in Hasselt zijn! Hou tijdens het shoppen even pauze en geef je smaakpapillen een reis rond de wereld voor je opnieuw de stad in trekt.
Reballion, Maastrichterstraat 32, Hasselt
Reballion Hasselt

Even opwarmen tussen het shoppen door? Zoek een vrij tafeltje in de zuiderse tapasbar die El Bocado is en laat je verleiden door de Spaanse hapjes op de kaart. Let wel op de tijd, want de zaak nodigt uit om lekker lang te blijven hangen.
El Bocado, Plankstraat 2, Sint-Truiden

Achter de hoe van chocolatier Pierre Marcolini vind je Beli: een Libanees restaurant waar je geniet van de beste mezze's, hummus en falafels. Met een volle maag en een vol hart zet je je shoppingavontuur in bruisend Brussel voort!
Beli, Joseph Stevensstraat 11, Brussel

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen