Meest recente artikelen

10 adresjes voor na je herfstwandeling

De testers proeven voor

10 adresjes voor na je herfstwandeling Artikel

Wandelen én eten: volgens ons de perfecte combinatie. Maar op welk adresje plof je het beste neer na een heerlijke herfstwandeling? Onze testers hebben 10 suggesties.

Voor je uitgetest: De Beemden in Nijlen

Aan de oevers van de Nete vind je De Beemden, niet toevallig in de Vogelzangstraat. Na een wandeltocht in een gebied met maar liefst zeven verschillende biotopen en heel wat verschillende vogels, kun je hier neerploffen te midden van de natuur. Of je nu kiest voor een verkwikkende wandeling in de Kesselse Heide of gaat voor een fietstocht langs de Nete, De Beemden is perfect gelegen om de innerlijke mens te versterken. Een lichte lunch, een stevig brasseriegerecht… take your pick! Bij mooi weer is het buiten heerlijk vertoeven. Onder een grote kastanjeboom en met zicht op het water proeven we van lokale biertjes met plezante namen: Vogelenzang, Viswijf, God is Vremd of Schouwveger. Terwijl de kinderen in de speeltuin spelen, genieten we van de perfecte dorstlesser na het eerste deel van onze wandeling. Het weer nodigt uit om hartverwarmende gerechten te bestellen. We kiezen voor een echte boerenomelet met aardappelen, ui, spek, tomaat en champignons, een clubsandwich met kip, spek en kaas en een toast champignon met tuinkruiden en knoflookboter. Ook binnen is het warm en gezellig vertoeven met voldoende ruimte en grote tafels om met veel volk onverwacht binnen te vallen. Bovendien is er een grote keuze aan gerechten. In De Beemden is er dus voor elk wat wils. Ben je in de buurt? Niet twijfelen, laat je verleiden door de mooiste vogelgezangen en de lekkere gerechten.

De Beemden, Vogelzangstraat 29, 2560 Nijlen

Met een uitzicht

  • In het Meetjesland geniet je van een lange wandeling doorheen het krekengebied met pittoreske dorpjes en een uitgestrekt landschap. Eindig de tocht in de zonneveranda van Fred's met ribbetjes à volonté en een weids uitzicht op de polders en het Leopoldkanaal.
    Fred's, Langeweg 3, Sint-Margriete
  • In Sint-Joris-Winge vertrek je aan de gerestaureerde en als monument beschermde Gempemolen, een watermolen uit de 13de eeuw. Wandel rond de vijvers van de Gempe over idyllische weggetjes en eindig weer aan de molen voor een hartverwarmend hapje en drankje.
    De Gempemolen, Gempstraat 56, Sint-Joris-Winge
  • Geniet na een wandeling aan het Zilvermeer in Mol van het heerlijke uitzicht over de jachthaven en het meer. Kijk hoe de watersporters het beste van zichzelf geven terwijl jij gezellig warm binnen zit bij het Havencafé van Port Aventura en laat je verleiden door de lokale specialiteiten.
    Havencafé Port Aventura, Zilvermeerlaan 9, Mol

 

Met een extraatje

  • In Wezemaal wandel je door het natuurreservaat de Wijngaardberg. Vanop deze berg heb je een mooi uitzicht over de wijngaard. Eindig in het dorp met een proeverij van Hagelandse wijnen voor je je voeten onder tafel schuift bij Boeres, een brasserie met veel streekgerechten en streekwijnen.
    Boeres, Kerkstraat 6, Wezemaal
  • In het hart van het Ter Kamerenbos in Brussel staat op een eiland een mooie chalet. Ver weg van de stad, maar toch heel dichtbij. Ideaal om even uit te blazen, een hapje te eten of om nog even met een bootje te varen nadat je het Zoniënwoud hebt bezocht.
    Chalet Robinson, Steigerweg 1, Brussel
  • Stap het Muziekbos in Ronse in en luister naar de melodieën van de ritselende blaadjes. Wandel verder naar de Geuzentoren en sluit af bij de Boekzitting. Ofwel eet je hier in de gezellige brasserie, ofwel haal je hier vlak voor je vertrek een picknickmand op.
    Bistro Boekzitting, Boekzitting 26, Ronse

 

Een tikje gastronomisch

  • De Beeltjens in Westerlo is een natuurdomein vol dieren en planten waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Wissel op het einde van de dag je wandelschoenen voor iets deftigers en schuif aan bij gastronomisch restaurant Colette.
    Restaurant Colette, Sint-Lambertusstraat 9, Westerlo
  • Het biodynamische restaurant The Bayou ligt in een bocht van de Schelde. Maak een ontspannende wandeling langs het water en eindig met een culinair spektakel. De jonge ploeg serveert een heerlijk menu met aangepaste wijnen of sappen. Reserveren is aangeraden.
    The Bayou, Oud Dorp 9, Wichelen
  • De Tweebergenwandelroute in Westouter leidt je langs de Sulferberg, in het dal van het Hellegat en door het Kotje Piepersbos om te eindigen bij een culinaire uitschieter: Vinke. Een gastronomisch restaurant waar een zalig viergangenmenu op je wacht.
    Vinke, Poperingestraat 32, Westouter

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen