Recept

Uientaart met camembert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezellig samen rond de kersttafel. 

bereiding
  1. 1

    Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren 
in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen. 


  2. 2

    Snij met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg. 
Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke 
cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, 
zodat de dunste delen elkaar raken. 
Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt. 


  3. 3

    Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden
van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. 


  4. 4

    Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg 
met eidooier. Bak de taart 25 minuten in 
een voorverwarmde oven op 210 °C. 
Serveer warm of lauw. 


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren 
in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen. 


  2. 2

    Snij met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg. 
Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke 
cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, 
zodat de dunste delen elkaar raken. 
Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt. 


  3. 3

    Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden
van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. 


  4. 4

    Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg 
met eidooier. Bak de taart 25 minuten in 
een voorverwarmde oven op 210 °C. 
Serveer warm of lauw. 


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!