• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Uientaart met camembert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezellig samen rond de kersttafel. 

bereiding
  1. 1

    Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren 
in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen. 


  2. 2

    Snij met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg. 
Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke 
cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, 
zodat de dunste delen elkaar raken. 
Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt. 


  3. 3

    Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden
van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. 


  4. 4

    Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg 
met eidooier. Bak de taart 25 minuten in 
een voorverwarmde oven op 210 °C. 
Serveer warm of lauw. 


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren 
in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen. 


  2. 2

    Snij met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg. 
Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke 
cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, 
zodat de dunste delen elkaar raken. 
Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt. 


  3. 3

    Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden
van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. 


  4. 4

    Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg 
met eidooier. Bak de taart 25 minuten in 
een voorverwarmde oven op 210 °C. 
Serveer warm of lauw. 


Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.