Kruidig gehaktballetje in veenbessensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruidig gehaktballetje in veenbessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker een feestelijk hapje. 

bereiding
  1. 1

    Snipper de sjalot fijn. Meng het paneermeel, komijnpoeder, ras el hanout, peterselie en het sjalotje door het gehakt. Kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes van het gehakt en zet koel weg.

  2. 2

    Breng de veenbessen met de suiker, het kaneelstokje, de veenbessenconfituur en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur pruttelen tot de veenbessen lichtjes openspringen.

  3. 3

    Bak de gehaktballetjes goudbruin in hete olijfolie. Schep wat veenbessensaus op een lepeltje of bordje en leg er een gehaktballetje op. Werk af met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snipper de sjalot fijn. Meng het paneermeel, komijnpoeder, ras el hanout, peterselie en het sjalotje door het gehakt. Kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes van het gehakt en zet koel weg.

  2. 2

    Breng de veenbessen met de suiker, het kaneelstokje, de veenbessenconfituur en een scheutje water aan de kook. Laat op een zacht vuur pruttelen tot de veenbessen lichtjes openspringen.

  3. 3

    Bak de gehaktballetjes goudbruin in hete olijfolie. Schep wat veenbessensaus op een lepeltje of bordje en leg er een gehaktballetje op. Werk af met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.