Meest recente artikelen

Glutenvrij kerstmenu

Zorgeloos en glutenvrij van kerst genieten doe je zo!

Glutenvrij kerstmenu Artikel

Een kerstmenu samenstellen kan sowieso al een hele klus zijn, en als jij of een van je gasten een intolerantie heeft voor gluten, wordt 't nog een pak moeilijker. Geen probleem: wij creëerden er eentje, zodat jij zorgeloos kunt beginnen kokerellen.

Hou jij er ook van om met kerst met de hele familie gezellig aan tafel te zitten? En dat menu, daar kijkt iedereen elk jaar weer naar uit. Maar wat als een van je gasten glutenintolerant is? Heel wat klassiekers kun je nu niet meer klaarmaken. Gelukkig zijn er tal van net zo feestelijke en smakelijke alternatieven; kijk maar eens naar dit heerlijke menu zonder gluten. Zalige recepten, toch?

 

Voorgerecht

Ceviche is sowieso een prima keuze als voorgerecht voor een feestelijk etentje: ‘t is een frisse en lichte starter. Controleer wel altijd of de vis die je gebruikt supervers is!

Hoofdgerecht

Zin in een lekker stukje vlees met kerst? Een flinke lamsbout is niet voor niets een topklassieker. Combineer ‘m met lekkere vergeten wintergroenten, en niemand zal de kroketjes missen!

Dessert

Een zoete parfait doet het steevast goed als dessert. In dit recept worden kant-en-klare meringues gebruikt: normaal zijn die glutenvrij, maar dubbelcheck toch zeker de verpakking. Als je zeker wil zijn van glutenvrije meringues, kun je ze natuurlijk ook zelf maken.

 

Helemaal in de ban van kerst? Check dan zeker onze andere kerstrecepten!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen