Gemarineerde lamsbout met vergeten groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde lamsbout met vergeten groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de lamsbout. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes. Maak kleine inkervingen in de lamsbout en steek er de plakjes knoflook in. Bestrijk met de olijfolie, kruid met peper en zout en leg het vlees op de bakplaat. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de groenten schoon en snij in stukken. Leg ze bij de lamsbout en gaar het geheel 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de bakplaat even uit de oven, besprenkel de groenten met de honing, bestrooi met de gehakte hazelnoten en zet nog 5 minuten terug in de oven.

  4. 4

    Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 minuutjes rusten voor je de lamsbout aansnijdt. Spoel de rozemarijn en hak fijn. Strooi over de lamsbout. Serveer de plakjes lamsbout met de vergeten groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de lamsbout. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes. Maak kleine inkervingen in de lamsbout en steek er de plakjes knoflook in. Bestrijk met de olijfolie, kruid met peper en zout en leg het vlees op de bakplaat. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de groenten schoon en snij in stukken. Leg ze bij de lamsbout en gaar het geheel 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de bakplaat even uit de oven, besprenkel de groenten met de honing, bestrooi met de gehakte hazelnoten en zet nog 5 minuten terug in de oven.

  4. 4

    Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 minuutjes rusten voor je de lamsbout aansnijdt. Spoel de rozemarijn en hak fijn. Strooi over de lamsbout. Serveer de plakjes lamsbout met de vergeten groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.