Meest recente artikelen

Daarom val je niet af van light-producten

Is light echt slanker?

Daarom val je niet af van light-producten Artikel

We gaan ervan uit dat light-producten slanker en gezonder zijn dan hun originele variant, maar is dat wel terecht?

Een product moet minstens een derde minder calorieën, vetten, suiker of alcohol bevatten in vergelijking met het standaardproduct om als ‘light’ beschouwd te mogen worden. Mensen kiezen vaak voor light-producten met het doel om af te vallen, maar helpt dat wel?

Minder vet

Light-producten bevatten doorgaans minder vetten, maar niet alle vetten zijn slechte vetten. Wanneer goede vetten uit een product worden gehaald worden ze vaak vervangen door andere ingrediënten die eigenlijk geen voedingswaarde toevoegen, bijvoorbeeld extra suiker. Door kunstmatige toevoegingen kan het zijn dat het product dus minder vetten en toch meer caloriëen of suikers bevat. Bovendien kan je doordat het light-product soms minder voedingstoffen bevat, net sneller weer honger krijgen en meer eten dan wanneer je gewoon voor het originele product zou kiezen.

Natuurlijk wordt er niet aan elk light-product kunstmatige stoffen toegevoegd. Light-producten zijn dus zeker niet per definitie slecht.

Minder suiker

Light-producten die minder suiker bevatten worden gezoet met aspartaam. Zolang je de dagelijkse dosis niet overschrijdt is dat geen probleem, maar gezoete light-producten kunnen je zin in zoet wel verhogen. Hierdoor word je al snel verleid om een echte (zoete) snack te eten.

Psychologisch effect

Let ook op voor het psychologisch effect van ‘light’. Het is verleidelijk om nog een koekje extra te nemen ‘omdat het light is’. Meer eten, omdat je denkt dat het minder kwaad kan, is dus snel gebeurd.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen