Meest recente artikelen

Verrassend: ook op deze 3 manieren kun je instant puree gebruiken

Niet enkel voor stoemp!

Verrassend: ook op deze 3 manieren kun je instant puree gebruiken Artikel

Op een dag dat het allemaal wat sneller mag gaan, is een doos instant pureevlokken een geschenk uit de hemel. Maar wist je dat je met die gedroogde patatjes niet enkel puree, maar ook heel wat ander lekkers kunt klaarmaken? Inslaan, die handel!

1. Als (glutenvrije) vervanger voor broodkruimels of panko

Pureevlokken kunnen prima dienen als glutenvrij alternatief voor paneermeel: ze geven vlees en vis moeiteloos een luchtig en krokant jasje. Hoe je het aanpakt? Dip het vlees/de vis in wat glutenvrije bloem, schud af, dompel onder in een geklutst ei en haal dan door de instant pureevlokken. Zet daarna in een hete oven of leg in de friteuse tot je snack klaar is.

 

Probeer het in:

2. Als garantie voor sappig vleesbrood

In de lijn van de vorige tip: vervang ook het broodkruim in je vleesbrood eens door instant pureevlokken. Opnieuw handig voor wie glutenvrij wil/moet eten, maar ook gewoon héérlijk: de aardappelvlokken houden ‘t vlees immers extra zacht en sappig. Ook instant puree met ‘n smaakje (Italiaans, met kaas, …) doet het goed in een vleesbroodje. Experimenteren is de boodschap.

 

Probeer het in:

3. Als shortcut voor heerlijke gnocchi

Als je weet dat gnocchi gemaakt worden met aardappelen, dan weet je ook dat ‘t een werk van lange adem is. Geen zin om heel het proces te doorlopen? Gebruik dan eenvoudigweg wat pureevlokken. Bovendien hoef je dan niet zoveel bloem toe te voegen, waardoor je gnocchi een pak luchtiger worden. Win-win!

 

Zo doe je het:

  1. Voeg kokend water toe aan enkele lepels instant puree (kijk op de verpakking voor de hoeveelheid per persoon) tot je een kruimelig mengsel krijgt.
  2. Voeg een ei, wat zout en bloem toe tot het deeg een bolvorm krijgt.
  3. Bestuif je werkvlak met wat bloem en kneed het deeg zo’n 5 minuten.
  4. Rol fijne worstjes van het deeg en snijd er gnocchi van.
  5. Vries de gnocchi in tot je ze nodig hebt of kook meteen in kokend water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
  6. Serveer met je favoriete pastasaus of bak af in de pan en serveer met verse kruiden.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen