Recept

Cordon bleu van kalkoen met tijmkorstje en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij elke kalkoen let overlangs door. Zorg dat je de filets niet helemaal doorsnijdt zodat je ze kunt openplooien en vullen. Leg op elke let een sneetje kaas en een plakje ham. Vouw de kip lets dicht en steek vast met prikkers.

  2. 2

    Ris de tijmblaadjes van de steeltjes. Doe het paneermeel in een bord en meng met de tijm, het lookpoeder, zwarte peper en een snuifje zout. Klop de eitjes met een scheutje water los in een tweede diep bord en doe de bloem in een derde diep bord.

  3. 3

    Haal de filets door de bloem, schud de overtollige bloem eraf, haal ze door het ei en dan door het paneermeel. Verhit wat boter en een flinke scheut olijfolie in een pan en korst de kalkoenfilets aan. Zet een deksel op de pan en laat ze zo rustig garen.

  4. 4

    Maak de groene asperges schoon en blancheer ze zo'n 4-5 minuten in net niet kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en kruid ze met een snuifje zwarte peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de asperges en de jonge sla over de borden. Snij de kalkoenfilets in plakjes en leg ze bij op de borden. Serveer meteen.

    Tip! Lekker met gekookte aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cordon bleu van kalkoen met tijmkorstje en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!