Vleesbrood met krieken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vleesbrood met krieken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met bruin brood

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei en de peterselie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 3 eetlepels paneermeel toe en meng goed.

  2. 2

    Vorm een broodje van het gehakt en leg het in een beboterde ovenschaal. Bestrijk het broodje met een beetje water. Schuif het 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Dek het broodje af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Breng de krieken in het sap aan de kook, samen met het kaneelstokje. Voeg suiker toe naar smaak. Bind met maïszetmeel.

  5. 5

    Snij het gehaktbrood in plakken en serveer ze met de kriekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei en de peterselie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 3 eetlepels paneermeel toe en meng goed.

  2. 2

    Vorm een broodje van het gehakt en leg het in een beboterde ovenschaal. Bestrijk het broodje met een beetje water. Schuif het 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Dek het broodje af met aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Breng de krieken in het sap aan de kook, samen met het kaneelstokje. Voeg suiker toe naar smaak. Bind met maïszetmeel.

  5. 5

    Snij het gehaktbrood in plakken en serveer ze met de kriekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.