Meest recente artikelen

Zoveel water moet je drinken tijdens een hittegolf

Hydrateren is de boodschap!

Zoveel water moet je drinken tijdens een hittegolf Artikel

Als het kwik omhoog klimt tot tropische temperaturen, is het belangrijker dan ooit om je lichaam goed te hydrateren. Maar hoeveel water drink je dan best?

Compenseren

Bij extreme hitte zweet je veel meer dan anders, waardoor je lichaam automatisch meer vocht verliest. Om dit te compenseren, is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Zelfs als je geen dorst hebt! Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van heel wat vervelende kwaaltjes. Je lichaam droogt uit, waardoor hoofdpijn, duizelingen, ontstekingen en een trekkerige huid vaak voorkomen. Zeker niet fijn als het zo warm is!

Minstens 2 liter water per dag

Maar hoeveel water heeft je lichaam dan precies nodig tijdens een hittegolf? Uiteraard verschilt dit van persoon tot persoon, maar bij hele warme temperaturen wordt aangeraden om gemiddeld minstens 2 liter per dag te drinken.

Welke drankjes?

Dat hoeft niet per se water te zijn. Je kunt het gerust afwisselen met vers fruitsap, melk en frisdrank. Koffie en thee (als je daar zin in hebt, tenminste) mogen ook, maar hou het bij enkele kopjes aangezien ze vochtafdrijvend werken. Alcoholische drankjes vermijd je best: ze doen meer kwaad dan goed, zeker tijdens een hittegolf. Water is en blijft nog steeds de beste optie om je lichaam te hydrateren.

Tips om meer water te drinken

Overtuigd om meer water te drinken, maar vind je ’t moeilijk om aan 2 liter per dag te geraken? Probeer dan alvast deze tips uit:

  • Start de dag met een groot glas water
  • Stel een wateralarm in via een app op je smartphone
  • Zet je glas of waterfles binnen handbereik
  • Teken een kruisje op je hand. Elke keer je het ziet: drink een glas!
  • Drink een groot glas bij elke maaltijd
  • Drink je niet zo graag water? Voeg er dan een smaakje aan toe. Dit artikel kan je vast wel inspireren!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen