Meest recente artikelen

12 verfrissende zomergerechten voor wanneer je slaatjes beu bent

Zomerfood, please!

12 verfrissende zomergerechten voor wanneer je slaatjes beu bent Artikel

We begrijpen het: tijdens een hittegolf heb je niet meteen zin om achter een heet fornuis te staan, maar slaatjes kunnen na een tijd ook wel gaan vervelen. Deze koude of lauwe alternatieven zijn net zo verfrissend en een tikje spannender.

1. Wrap it up!

Wraps zijn ideaal voor tijdens warme zomerdagen! Vul ze met je favoriete verfrissende smaakmakers (in deze versie zit zelfs watermeloen!) en klaar is Kees. Hier lees je trouwens na hoe je zo’n wrap nu ook alweer moet vouwen.

2. Nom nom, noedels

De combinatie sesamolie en biefstuk is zálig. Maak dit bordje gerust op voorhand en serveer het ‘s avonds op je zonovergoten terras. Wist je trouwens dat er heel wat soorten noedels bestaan? In dit artikel lees je er alles over.

3. Gazpacho met een extraatje

Vind je een bord gazpacho net te beperkt als avondeten? Serveer er dan groentebokes met zomerse spreads bij. Succes gegarandeerd!

4. Rock and (omelet)rol

Wij zijn fan van omeletten: ze zijn ideaal om restjes in te verwerken en je kunt ze zowel warm als koud eten. Voeg je favoriete vlees(vervanger) toe, en je lichte maaltijd is compleet.

5. Ciabatta onder de zon

Broodjes zijn niet enkel voor tijdens de lunch! Kies voor een stevige broodsoort als ciabatta en beleg rijkelijk met je favoriete zomeringrediënten. Zin om het Italiaanse thema door te trekken? Dan kun je heerlijke Italiaanse charcuterie toevoegen.

6. Taart als avondeten

Voor deze hartige kaastaart heb je geen oven nodig! Perfect voor als je een zomers etentje geeft en niet helemaal oververhit aan tafel wil verschijnen ;-).

7. Fris rolletje

Soms heb je gewoon écht geen honger als het zo warm is. Met deze frisse springrolls krijg je toch de nodige vitamientjes binnen.

8. (K)eilekker

Zo’n tortilla is snel gemaakt en je verwerkt er met gemak restjes in. Serveer als tapa of een grotere portie als volwaardig avondmaal.

9. Pasta e basta

Koude pastasalade kende je al, maar deze spirelli met blozende kerstomaatjes en krokant spek kun je ook perfect warm of lauw eten. Zweet jij je een ongeluk, maar willen je tafelgenoten liever tóch een warme maaltijd? Da’s dus geen probleem meer!

10. Tacofeestje

Krokante tacoschelpen, licht kipgehakt en een frisse kruidenvinaigrette: meer heb je niet nodig op een zwoele zomeravond (tenzij een lekkere cocktail, misschien).

11. Opgerold staat netjes

Krijg jij al opvliegers als je nog maar dénkt aan zo’n dampende ovenschotel met een bladerdeegdeksel? Wees gerust: de zomerse variant is net zo lekker en doet je niet zweten.

12. Dik poké!

Gezond, licht en lekker Hawaïaans: poké bowls doen je wegdromen naar parelwitte stranden, zeker in combinatie met tropische temperaturen. Hét moment om ze eens uit te proberen.

Lees ook

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen