Bladerdeegrol met gehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegrol met gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig gerecht in een jasje van bladerdeeg

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paprika in blokjes, de selder in boogjes en de lente-uitjes in ringetjes.

    Hak 2 el peterselie fijn.

    Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. 2

    Bak het kalfsgehakt rul in een likje boter of olie. Doe er de paprika en de selder bij. Laat enkele minuten zacht stoven, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg er de uiringetjes en de peterselie aan toe. Kruid met flink wat peper uit de molen en zout. 

    Laat minstens een half uur afkoelen.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak (laat het op het bakpapier liggen). Bestrijk het tot op 1 cm van de rand met het gehaktmengsel. Rol zo stevig mogelijk op.

    Leg de rol op het bakpapier op een bakplaat.

  4. 4

    Klop de eierdooier los met de melk. Bestrijk er de deegrol mee. Bak 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

    Laat afkoelen op een rooster. Serveer lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paprika in blokjes, de selder in boogjes en de lente-uitjes in ringetjes.

    Hak 2 el peterselie fijn.

    Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. 2

    Bak het kalfsgehakt rul in een likje boter of olie. Doe er de paprika en de selder bij. Laat enkele minuten zacht stoven, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg er de uiringetjes en de peterselie aan toe. Kruid met flink wat peper uit de molen en zout. 

    Laat minstens een half uur afkoelen.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak (laat het op het bakpapier liggen). Bestrijk het tot op 1 cm van de rand met het gehaktmengsel. Rol zo stevig mogelijk op.

    Leg de rol op het bakpapier op een bakplaat.

  4. 4

    Klop de eierdooier los met de melk. Bestrijk er de deegrol mee. Bak 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

    Laat afkoelen op een rooster. Serveer lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.