Meest recente artikelen

6x de allerleukste rooftopbars en -restaurants in Vlaanderen

Dubbel zo hard genieten!

  • Deel dit artikel:
6x de allerleukste rooftopbars en -restaurants in Vlaanderen Artikel

De zomer, de zon, een lekker drankje of hapje én een fantastisch uitzicht: klinkt als de perfecte combinatie voor een geslaagd uitje! Heb je één van deze rooftopbars en -restaurants al eens geprobeerd?

Geloof ons: ze zijn stuk voor stuk de moeite om uit te testen! Extra pluspuntje: omdat je op het dak zit, kun je langer van de zon genieten. Cheers!

1. Gaston (Gent)

Even ontsnappen aan de Gentse stadsdrukte? Zet je dan op het terras van Gaston! Deze bar bevindt zich op het dak van een oude fabriek, waar je een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Gent. Aanrader: de huisbereide garnaalkroketjes.

Hurstweg 8, 9000 Gent – gaston-gent.be

2. Skybar (Antwerpen)

Cocktails nippen op 46 meter hoogte, mét een prachtig uitzicht op de Koekenstad: daarvoor moet je bij Skybar zijn. Je kunt er ook lekker verfijnd eten, waardoor je je gerust een avondje neer kunt vleien in de gezellige loungezetels!

Antwerpen ???? * * * #skybar #jord #antwerp

A post shared by Chloë De Quidt (@chloedq) on

skybarantwerp.be

3. Black Smoke (Antwerpen)

Dit restaurant biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook fenomenale BBQ-gerechten! De award-winnende cocktails bij Black Smoke geven je bovendien hét ultieme zomergevoel.

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen – blacksmoke.be

4. Sky Lounge (Hasselt)

Bij Skylounge klink je in stijl op de zomer, en dat in een fantastische omgeving! Bovenop het Radisson Blu hotel kun je heerlijk ontspannen, met een lekker hapje en drankje erbij.

Torenplein 8, 3500 Hasselt

5. 3Sixty (Knokke)

Een dag aan het strand met een lekker hapje of drankje achteraf: klinkt als de perfecte zomerdag! Bij 3Sixty in Knokke lunch en barbecue je op de zomerse beats van een DJ. Mét uitzicht op de zee!

3sixty skybar open #nofilter #sun #bluesky #ginandtonic

A post shared by 3sixtyknokke (@3sixtyknokke) on

Albertplein 23, 8300 Knokke – 3-sixty.be

6. Het MIM (Brussel)

Vanop het dak van het muziekinstrumentenmuseum in Brussel heb je een spectaculair zicht op onze hoofdstad. Deze rooftop bevindt zich in een prachtig art-niveau gebouw, een echte aanrader als je in Brussel bent. Geniet!

Hofbergstraat 2, 1000 Brussel – mim.be/nl/het-restaurant

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.