Meest recente artikelen

Dit zijn de favoriete terrasjes van de redactie

Welk adresje wil jij weleens uittesten?

Dit zijn de favoriete terrasjes van de redactie Artikel

De temperaturen klimmen tot boven de 20 graden, en we weten allemaal wat dat wil zeggen: terrasjesweer! Ben je nog op zoek naar leuke adresjes? Dit zijn alvast de favorieten van de Libelle- en Libelle Lekker-redactie. Geniet ervan!

Inge, flow & planning manager: Beach (Boechout)

Lekker chillen met de voetjes in het zand en een cocktail in de hand! Bij Beach heerst een relaxte sfeer, er is veel parkeerplaats en ook voor de kinderen is het er heel leuk: veel zand, klimrekken, huisjes en als het echt heel warm is, mogen ze zich laten gaan met de tuinslang ;-).

Olieslagerijstraat 14B, 2530 Boechout – facebook.com/boechout.beach

Greetje, lifestylecoördinator: De Kroeg (Zemst)

https://www.facebook.com/dekroegzemst/videos/2268198500073771/

Waarom een terrasje doen in De Kroeg? Heel simpel: omdat het de ideale plek is voor een rosé na het werk, met een portie nacho's erbij met twee lekkere sauzen. Omdat ze er prosecco serveren in plaats van cava en dat is zachter voor de maag. Omdat je naar de koersbenen kan kijken van de vele fietsers die er eentje komen drinken.

Brusselsesteenweg 182, 19820 Zemst – kroegzemst.be

Isabelle, online eindredactrice: de Beachbar op Terhills Cable Park (Dilsen-Stokkem)

Een echt pareltje middenin het mooie Nationaal Park Hoge Kempen! Je luiert er in een strandstoeltje met de voeten in het zand en slurpt er van een heerlijke cocktail. Ondertussen kijk je naar de waterskiërs en wakeboarders die voorbijzoeven of waag je zelf een slide op de waterlatten. Hier krijg je een echt vakantiegevoel, en zo wordt die staycation een echte topper!

Nationaal Parklaan 5, 3650 Dilsen-Stokkem – terhillscablepark.be

Carine, lifestyleredactrice: Bar Popular (Mechelen)

https://www.facebook.com/barpopular/photos/a.639676359387847.1073741825.108810462474442/1801266919895446/?type=3&theater

Mijn favoriete terrasje? Bar Popular op de Vismarkt in Mechelen! Je zit vlak aan het water en als ik daar het verste tafeltje kan bemachtigen, zit ik met een Caipirissima in de hand en met mijn gezicht in het zonnetje tot deze in de Dijle zakt… Zàlig!

Vismarkt 1, 2800 Mechelen – facebook.com/barpopular

Inge, online redactrice: Retro Velinx (Tongeren)

Retro Velinx is in Tongeren dé place to be. Het ruime terras kijkt uit op een vijver en baadt vrijwel de ganse dag in het zonnetje. Probeer als lunch zeker de bagel met gerookte zalm en guacamole of de veggie jalapeñoburger.

Dijk 111, 3700 Tongeren – retrovelinx.be

Lisa, reporedactrice: De Bevoorrading van Cimorné (Aalst)

Aalst is een heerlijk terras rijker nu De Bevoorrading van de Cimorné ook tafels heeft staan in de tuin van het Begijnhof. De kinderen ravotten in het gras, jij drinkt een Export, een wijntje of een homemade icetea. Genieten!

Alfred Nichelsstraat 14, 9300 Aalst – cimorne.be

Mireille, vormgeefster: Kawa (Mortsel)

In Mortsel boven station Oude God zit in het voormalige loket een hele leuke koffiebar en huisbakkerij met een gezellig terrasje ervoor. Bij Kawa kun je niet alleen verse koffie drinken, maar ook lekkere homemade bokes eten. Ga er zeker eens naartoe op woensdag, dan is het ook markt op het plein.

Grotenhof/Station Mortsel Oude God – facebook.com/kawa-koffie-bokes

Lisa, online stagiaire: Bar Nine (Leuven)

https://www.instagram.com/p/BdfNgb0FnLp/?taken-at=627421668

Op het midden van de Oude Markt in Leuven vind je Bar Nine, met superveel keuze aan cocktails, lekkere tapas en heerlijke gerechten. Soms moet je even wachten op je bestelling, maar dat is het meer dan waard.

Oude Markt 9-10, 3000 Leuven – bar-nine.be

Marlies, online redactrice: STAMcafé (Gent)

Mijn favoriete terrasje is ongetwijfeld het terras aan het STAMcafé in Gent. Je zit er middenin het groen, 't is er rustig en je kunt er heerlijk ontspannen. Pluspuntje: je wordt verwend met allerlei lekkers!

Godshuizenlaan 2, 9000 Gent – stamgent.be

Nele, tekstredactrice: Café het Zeezicht (Antwerpen)

Een heerlijk bruin buurtcafé, met zicht op de bruisende Dageraadplaats in de Antwerpse Zurenborgwijk. Hun slogan: Alle Dagen Hopen, hoe cool is dat? Terwijl hun kleintjes ravotten in de speeltuin of op het plein, sip ik er samen met vrienden graag van een bolleke. Hongertje? De chili con carne is er heerlijk, en de krokskes bestel je er tot làng na bedtijd …

Dageraadplaats 7-8, 2018 Antwerpen – facebook.com/zeezicht

Jolien, online redactrice: Bar Noord (Antwerpen)

Als het zonnetje schijnt, kun je me steevast terugvinden in Bar Noord, een Antwerpse zomerbar waar je ontspannende muziek, frisse cocktails en lekkere gerechten vindt. Op zondag kun je er zelfs brunchen, en dit met zicht op Park Spoor Noord. Een heerlijk zomergevoel!

Viaduct-Dam 64-80, 2060 Antwerpen – barnoord.be

Sofie, coördinator Libelle-lekker.be: tearoom Schraevenacker (Oost-Vleteren)

Ontdekt tijdens ons laatste familieweekend: tearoom Schraevenacker in Oost-Vleteren. Op het ruime en gezellige terras met speeltuin en diertjes kun je een streekbier drinken of een hapje eten (croques, spaghetti, stoofvlees, scampi's…) terwijl je kinderen zich uitleven in de zandbak of op de trampoline. Schraevenacker ligt tussen fietsknooppunt 4 en 69 in de Westhoek. Combineer je bezoek met het ernaast gelegen dierenpark De Zonnegloed. En wil je langer blijven: dat kan, want Schraevenacker is ook een vakantiehoeve waar je kunt overnachten.

Kasteelweg 21, 8640 Oost-Vleteren – schraevenacker.be

Welk terrasje wil jij weleens uittesten?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen