Meest recente artikelen

Vakantie in eigen land: dit zijn de allerleukste museumbars

Brei er een lunch aan vast!

Vakantie in eigen land: dit zijn de allerleukste museumbars Artikel

Naar een museum gaan saai? Absoluut niet! Deze musea hebben stuk voor stuk gezellige bars, waardoor je na je bezoek maar al te graag blijft plakken voor een drankje.

Luik: een cultureel cadeautje

…dat is ‘Madame Boverie’, de mooie sandwichbar boven La Boverie, het museum van Schone Kunsten. Van op het terras heb je een prachtig zicht op het park. ’s Zomers kun je er ook een picknickmand afhalen om in het park op te eten.

Parc de la Boverie 3, 4020 Luik – laboverie.com

Brussel: spectaculair zicht op de hoofdstad

Het MIM heeft niet alleen de meest indrukwekkende muziekinstrumentencollectie, maar ook een restaurant mét terras om u tegen te zeggen. Van in de koepel van het prachtige art-nouveaugebouw heb je een spectaculair zicht op de hoofdstad.

A post shared by Sandra Noben (@sandranoben) on

Hofbergstraat 2, 1000 Brussel – mim.be

Leuven: verborgen in Museum M

Het M-terras ligt verborgen tussen de museumtuin en de trapsculptuur van Hannes Van Severen. Vlei je er neer in een van de strandstoelen, bestel een lekkere huisgemaakte icetea of limonade en geniet na van je bezoek aan de prachtige collectie. Naast enkele zomerse slaatjes proef je er ook het lekkerste van enkele lokale slagers.

Leopold Vanderkelenstraat 24, 3000 Leuven – mleuven.be

Stekene: in een kunstzinnig decor

Het meest bizarre museum van het land? Dat moet de Verbeke Foundation zijn. Een gigantisch domein waar jong en oud op artistieke ontdekkingstocht gaat, en nadien in de mooie tuin van het Open House Café iets drinkt of eet. Voor groepen vanaf tien personen kun je een lunchbuffet reserveren.

erop/erin/erover #verbekefoundation

A post shared by Sam Verdonck (@ndetembo) on

Westakker, 9190 Stekene – verbekefoundation.com

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!