Meest recente artikelen

4x picknickplekken die jou een instant vakantiegevoel opleveren!

Op stap met Maison Slash

4x picknickplekken die jou een instant vakantiegevoel opleveren! Artikel

Picknicken is de max! Want vreemd genoeg krijg je van eten op een deken sowieso een instant vakantiegevoel. Of het nu thuis in je eigen tuin is, op het strand, in het bos of in het park.

1 Een oase van rust in het park bij Kasteel d'Ursel

Een zalige picknickplek met zicht op het kasteel. Terwijl jij rustig zit te genieten van al het lekkers, kunnen je kinderen spelen op de uitgestrekte grasvelden. Neem zeker wat extra randanimatie zoals petanque, KUBB of badminton mee. Genoeg gegeten en gedronken? Daarna kan je nog genieten van een heerlijke wandeling in het park en kom je onderweg misschien wel een eekhoorn, een roofvogel of een ree tegen.

 

Picknicken in het park

2 Picknicken en spelen op het dak van het MAS

Organiseer een picknickfeestje tijdens een citytripje Antwerpen. Een zalige locatie om dat te doen midden in ’t stad is boven op het dak van het MAS! Wow! Spreid je dekentje met 360° uitzicht over de stad. Het MAS stelt zijn wandelboulevard en panorama gratis en voor niks open voor alle picknickers. Fijn om weten, een picknickdekentje kan je natuurlijk meenemen maar ook gratis ontlenen aan de balie op het gelijkvloers.

Op het dak van het MAS

3 Onthaasten in de Sahara

Picknicken op het strand of in de duinen is altijd een leuk idee, maar trek eens naar het duinenreservaat De Westhoek tussen de Panne en de grens met Frankrijk, want je zal je ogen niet geloven. Zicht op zee, ‘wandelende’ duinen, duingraslanden boordevol orchideeën en paarden die doorheen het landschap draven: het grootste duinencomplex van ons land heeft het allemaal! Neem een paar superlekkere recepten mee en je hebt gegarandeerd een picknickfeestje om nooit meer te vergeten.

Duinenreservaat De Westhoek

4 Picknicken met modderhanden

Niets is leuker en gezonder dan buiten zijn en spelen in de frisse lucht! Wie naar de natuurspeelplaats trekt in De Averegten krijgt lekker vuile modderhanden, kan hutten bouwen en uuuuuuuren spelen. Een hongertje? Van april tot november staan er aan de blokhut een aantal shelters met picknicktafels die je mag gebruiken om onder te picknicken. Of je kan ook gewoon je picknickdeken spreiden en je daar installeren, plezier gegarandeerd!

De Averegten

Dit artikel lees je ook bij Maison Slash, een online inspiratieplek voor rock’n’roll moeders en vaders. Nog meer leuke picknickplekken vind je hier, en we hebben ook wat inspiratie om je picknickmand te vullen.


Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Maison Slash

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen