Meest recente artikelen

7 x vegetarische alternatieven voor echte vleesgerechten

Lekkere alternatieven waar zelfs de hardnekkigste carnivoor van zal houden.

7 x vegetarische alternatieven voor echte vleesgerechten Artikel

Heb je besloten om (gedeeltelijk) vegetarisch te gaan eten, maar kun je moeilijk afstand doen van enkele klassiekers met vlees? Geen nood: wij hebben minstens even lekkere vegetarische alternatieven die zelfs de grootste vleeseter zullen doen zwichten. Smakelijk!

Grote fan van …

Probeer dan …

Een lekkere tomatensaus met kruidige stukjes gehakt: we begrijpen echt wel dat je fan bent van deze Italiaanse klassieker. Maar we beloven je dat je ‘t gehakt écht niet zult missen in deze veggie variant: de linzen zorgen voor een lekker hartige beet.

Dol op …

Probeer dan …

Geen sappige hamburgers meer als je vegetarisch eet? Onzin! Wij vonden niet één, maar twee alternatieven: de burgers met zoete aardappel maak je helemaal zelf, maar als het sneller moet gaan, kun je ook het hoedje van een portobellochampignon gebruiken: die heeft ‘n vlezige structuur en is zó klaar.

Helemaal verzot op …

Probeer dan …

Als je altijd al dacht dat linzen niets voor jou waren, probeer dan tóch maar deze linzenballetjes eens. Wedden dat je blij verrast zult zijn? Je kunt ze pimpen en zo kruidig maken als je zelf wilt.

Verslaafd aan …

Probeer dan …

Oké, we geven het toe: bloemkoolsteak een een biefstuk zijn niet bepaald hetzelfde. Dat gezegd zijnde: stiekem vinden we deze bloemkoolschijven net zo lekker als onze zondagse steak met pepersaus. Waarom? Omdat ze ons doen denken aan een warme zomer in het Zuiden. Schenk er gerust een glaasje rosé bij!

Dolenthousiast over …

Probeer dan …

Deze chili sin carne vervangt gewoon gehakt door quorngehakt. Werk af met een toefje zure room en serveer met knapperige tortillachips op je volgende voetbalavond. Wedden dat je vrienden zelfs niet zullen merken dat ze van de vegetarische variant aan het smullen zijn?

Gek op …

Probeer dan …

Met zelfgemaakte paté scoren op een feestje? Daarvoor hoef je geen vlees te gebruiken. Deze versie met kastanjes en rode wijn is verrassend lekker!

Helemaal weg van …

Probeer dan …

Een aardappelschotel met krokant korstje gaat er altijd goed in, ook bij de kinderen. Maar voor zo’n knapperig korstje heb je écht niet noodzakelijk gehakt nodig: dit recept doet ‘t met cashewnootjes. Net zo crispy, minstens even lekker.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen