Meest recente artikelen

18x gezonde adresjes in Vlaanderen die de moeite zijn om uit te proberen

Lekker gezond op restaurant

18x gezonde adresjes in Vlaanderen die de moeite zijn om uit te proberen Artikel

Ben je op dieet en wil je zorgeloos uit eten gaan of heb je gewoon zin in een gezonde hap? Op deze plekken in Vlaanderen kun je alvast een lekkere maaltijd krijgen!

Antwerpen

Divers

Bij Divers vind je kleurrijke en gezonde sapjes en gerechtjes. Je kunt er terecht voor onder andere superfood smoothies, açai bowls en toast met avocado. Heel mooi en super lekker!

Volkstraat 9, 2000 Antwerpen – www.diversantwerpen.be 

Bar Vert

Bar Vert is een gezonde hotspot met een rustieke sfeer. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch of lekkere koffie. En op zondag kun je er brunchen! Bar Vert heeft ook heel wat vegetarische en vegan opties.

Helenalei 2-4, 2000 Antwerpen – facebook.com/lunchbarvert 

Tartine

Wil je gezond eten, maar heb je geen zin in een salade? Voor een gezonde boterham of lekker ontbijtje moet je bij Maison Tartine zijn!

Breakfast royale #tartineroereizalm

A post shared by Maison Tartine (@tartine_antwerp) on Mar 7, 2017 at 12:38am PST

Minderbroedersrui 60, 2000 Antwerpen – facebook/tartine.antwerpen

Brussel

Chyl

Chyl is ondertussen een vaste waarde in Brussel als het gaat om gezond eten. Je vindt er alles van een vers sapje tot een lekkere lunch of gezond dessertje. Bovendien hebben ze veel vegetarische en veganistische opties. Onlangs opende Chyl hun tweede vestiging en dat in een Jūttu winkel! Shoppen combineren met een gezonde hap, wat wil je nog meer?

Belle-vuestraat 62, 1000 Brussel en Gulden-vlieslaan 26-28 (eerste verdieping), 1050 Elsene – www.chyl.be

Dolma

Dolma is een vegetarisch en veganistisch restaurant. Je kunt er zowel 's middags als 's avonds terecht voor een buffet en het menu verandert dagelijks!

Elsensesteenweg 329, 1050 Elsene – www.dolma.be

Fourchette à Bicyclette

In het weekend kun je bij Fourchette à Bicyclette lekker en gezond brunchen. Denk aan hartige wafeltjes, bananenbrood en chia pudding. Doorheen de week kun je er enkel op donderdag- en vrijdagavond gaan eten. Wafels (zowel zoet als hartig) zijn hun specialiteit!

Lang-Levenstraat 46, 1050 Elsene – Fourchetteabicyclette.com

Gent

O'yo

Bij O'yo willen ze vooral dat je je kunt ontspannen en weer tot rust en in balans kunt komen. Ze serveren gezonde, voedzame en lekkere maaltijden, zoals toasts, salades en gezonde pannenkoeken.

Brabantdam 82, 9000 Gent – www.oyobar.be

Plus+

Bij Plus+ werken ze zoveel mogelijk met biologische, lokale en seizoensproducten. Hierdoor hebben ze elke drie maanden een nieuwe menukaart. Tarwe, koemelk en geraffineerde suikers zul je er niet vinden. Wel vind je er lekkere salades, açai bowls en cold pressed juice.

Ajuinlei 14, 9000 Gent – plus.gent

Madam Bakster

Bij Madam Bakster in Gent vind je taarten en zoetigheden waarvan je kunt genieten zonder je schuldig te voelen. Alle producten zijn vrij van geraffineerde suiker, dierlijke producten, tarwe en artificiële smaak- of bewaarmiddelen. Voor een lekker, gezond taartje moet je hier zijn!

Druk druk druk in de bakkerij want morgen mogen we iedereen in @waer_waters verblijden met guiltfree taart tijdens de opendeurdag van hun sportcomplex terwijl we wegdromen bij hun prachtig welnesscentrum! Gentenaren, niet getreurd want je kan morgen ook op @dokgent terecht voor lekkers want ook daar vind je onze taarten terug! En ook in @backstayhostels is er de hele zondag een uitgebreide keuze aan taart tgv Open Monumentendag! Je leert er morgen meer over de boeiende geschiedenis van het gebouw én er zijn live optredens! Keuze genoeg! Woensdag staan we weer paraat voor al jullie bestellingen (: #zondag #sundayfunday #taartdag #suikervrij #glutenvrij #vegan #plantaardig #genieten #jum #matcha #bewustgenieten #chocoladetaart #matchataart #avocadotaart #treatyourself #gent #openmonumentendag #openmonumentendag2016 #opendeurdag #waerwaters #welness #dokgent #madambakster #theguiltfreebakery

A post shared by Madam Bakster (@madambakster) on Sep 10, 2016 at 9:33am PDT

Brabantdam 142, 9000 Gent  – www.madambakster.be

Hasselt

De levensboom

Wat je bij de levensboom voorgeschoteld krijgt, hangt af van de seizoenen. Wekelijks wisselt hun menu op basis van producten die op dat moment beschikbaar zijn. Alle gerechten zijn plantaardig en er zijn ook glutenvrije opties.

Leopoldplein 44, 3500 Hasselt – www.restaurantdelevensboom.be 

De Sladerij

Bij De Sladerij in Hasselt stel je zelf je salade samen. Je begint met een basis van sla en kunt dan groenten, peulvruchten, een dressing en eventueel dierlijk product toevoegen.

Havermarkt 39, 3500 Hasselt – www.desladerij.be 

Marloo's

Marloo's is een ontbijt- en lunchbar waar je terecht kunt voor een simpele, lekkere en gezonde hap. Op de menukaart vind je onder andere toasts, soepjes, fingerfood en gezonde dessertjes.

Breakfast bagel #eggs #bacon #bagel #avocado #greens #fresh

A post shared by Marloo's (@marloos_breakfast_lunchbar) on Apr 16, 2018 at 11:53pm PDT

Minderbroederstraat 5, 3500 Hasselt  – www.marloos.be

Leuven

Lifebar

Bij Lifebar kun je heel de dag door ontbijten, maar ook lunchen. Je kunt er bijvoorbeeld smoothies, speltpannenkoeken en buddha bowls eten. Een fairtrade wijntje of biologisch glas bier erbij? Dat kan!

Parijsstraat 48, 3000 Leuven – www.lifebar.be

Loving Hut

Het menu van Loving Hut is 100% plantaardig en bijna alle groenten zijn biologisch en van lokale leveranciers.  Vegan loempia's, courgetti en vegan noodlesoep zijn slechts enkele gerechten die je er kunt eten. Zelfs vleeseters zullen van deze veganistische gerechten genieten.

Zoodles with cashew balls are back 👀 Topper!!

A post shared by Loving Hut (@lovinghutbelgium) on Apr 11, 2018 at 3:25pm PDT

Tiensestraat 65, 3000 Leuven – www.lovinghut.be 

Noordoever

Bij Noordoever kun je op je eigen tempo genieten van een biologisch buffet. Ben je gehaast? Dan kun je snel naar het buffet. Wil je gezellig tafelen? Dan mag je rustig blijven zitten. Gezondheid staat centraal bij Noordoever. Alle ingrediënten zijn biologisch en komen hoofdzakelijk van lokale leveranciers.

Vaartkom 17A, 3000 Leuven – www.noordoever.be

Mechelen

Stassart 11

Stassart 11 is een lekker, gezond restaurant én de ideale vergaderlocatie. Ze werken er rond het sharing concept waar je zo'n twee à drie kleine gerechtjes per persoon bestelt en deelt. Gezellig met collega's!

About last night..

A post shared by Stassart11 (@stassart11) on Jun 10, 2017 at 11:55pm PDT

Goswin De Stassartstraat 11, 2800 Mechelen – www.deborght.be/stassart11 

Funky Jungle

Bij Funky Jungle in hartje Mechelen vind je voor ieder wat wils: van wraps tot salades en veggieburgers. Ze hebben ook een glutenvrij menu en bieden zowel cocktails als mocktails aan.

Quinoaburgertjes met agrum slaatje #radijs #rodepompelmoes #soja #quinoa #feta #bloemkool

A post shared by Funky Jungle (@funkyjunglemechelen) on Jul 1, 2016 at 2:55am PDT

Onder-Den-Toren 7, 2800 Mechelen – www.funkyjungle.be 

Sister Bean

Het concept van Sister Bean is simpel: lekkere koffie en lekker eten. De sfeer is heel ongedwongen en ontspannend en het eten is van topkwaliteit. Je vindt er onder andere gezonde salades, toasts en soepjes.

Vismarkt 26, 2800 Mechelen – www.sisterbean.be 

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen