Meest recente artikelen

Buiten eten: zo hou je insecten op afstand

Genieten van de zomer, zònder beestjes

Buiten eten: zo hou je insecten op afstand Artikel

Bij mooi weer doen we niets liever dan buiten eten. Een frisse pastasalade, heerlijke barbecue of lekker zoet ijsje: alles smaakt beter met het zonnetje op je snoet! Maar vind jij de insecten die daar dikwijls bij komen kijken soms ook zo vervelend?

Insecten kunnen niet alleen vervelend zijn, maar ook best gevaarlijk. Ze kunnen je maaltijd besmetten en daar kun je flink ziek van worden. Daarom hou je ze beter ver op afstand. Met deze 6 tips, bijvoorbeeld!

1. Gebruik een deksel

Heb je een grote kom salade, een portie groenten of een bord vlees op tafel staan? Zet er dan, heel eenvoudig, een deksel over! Het is handig in gebruik en een milieuvriendelijker alternatief voor plasticfolie of zilverpapier.

2. Scherm drankjes en andere zoetigheden af

Want da's net waar insecten zo van houden. Scherm drankjes daarom bijvoorbeeld af met een omgekeerd cupcakevormpje waar je een rietje doorprikt. Zo ben je er ineens zeker van dat er geen insecten in je glas vliegen.

3. Zet een citronellakaars op tafel

Gezellig, een kaars op tafel! Waarom gebruik je eens geen exemplaar met citronella? Het ruikt lekker én houdt beestjes, vooral muggen, op afstand.

4. Maak een boeketje met insectenwerende bloemen

Sommige bloemen en kruiden verspreiden een geur waar insecten niet tegen kunnen, denk maar aan lavendel, goudsbloem en kamille. Maak daarom gerust eens een boeketje om tijdens je diner op tafel te zetten. Succes gegarandeerd!

5. Zet de ventilator buiten

Een hele eenvoudige maar effectieve manier om beestjes op afstand te houden, is een ventilator in de buurt zetten. Insecten houden allesbehalve van tocht en wind, terwijl jij er misschien net wél van geniet op een warme zomeravond.

6. Hou de tafel netjes

Klaar met eten? Ruim je tafel dan meteen af en zorg er ook voor dat je alle kruimels en etensresten weghaalt. Let er vooral op dat je fruit- en groenteschillen in een afgesloten bak gooit om fruitvliegjes te vermijden. Zo geniet je van een heerlijke zomer, zònder beestjes!

Lees ook …

 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen