Meest recente artikelen

Zo maak je je eigen cold brew koffie

Heerlijk koffietje

Zo maak je je eigen cold brew koffie Artikel

Heb jij al eens gehoord van cold brew koffie? Het is supertrendy én het perfecte drankje tijdens de zomermaanden. Ontdek hier alles over dit koude koffiedrankje.

Wat is het?

Cold brew koffie is niet hetzelfde als ijskoffie. Het is eerder het jonge, hippe zusje. IJskoffie wordt warm gezet en daarna afgekoeld, terwijl bij cold brew gemalen koffie vermengd wordt met koud water, hierna 12-24 uur in een afgesloten bak moet trekken, om vervolgens gefilterd te worden. Daardoor is er ook een verschil in smaak: cold brew is zachter en zoeter van smaak dan een ijskoffie.

Hoe maak je het?

Eerlijk is eerlijk: een goede cold brew koffie zet je niet op 5 minuutjes. Je begint er dus best op tijd mee, aangezien hij minstens 12 uur moet trekken. Maak hem bijvoorbeeld 's avonds, zodat je hem 's morgens mee naar je werk kunt nemen. Je kunt je cold brew maken in een french press, of gewoon in een glazen kan of grote pot.

Dit heb je nodig

  • 250 gram fijngemalen koffie (van een zeer goede kwaliteit)
  • 1 liter water (koud)
  • een filter

Doe de fijngemalen koffie in je french press, kan of pot en giet er zachtjes en geleidelijk aan het water bij. Roer er voorzichtig met een lepel door en zorg ervoor dat alle koffie door het water is opgenomen. Dek je pot af en laat de koffie op zijn minst 12 uur trekken op kamertemperatuur. Hierna is het tijd om de koffie te filteren. Als je een french press hebt gebruikt, kun je de filter langzaam omlaag duwen. Als je een kan of pot hebt gebruik, filter je hem met een koffiefilter. Zorg er wel voor dat je deze eerst nat maakt, zodat je koffie niet naar papier gaat smaken.
Ziezo, je zelfgemaakte cold brew koffie is nu klaar! Je kunt hem tot 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast. Serveer hem puur, met ijsblokjes of koude melk. Genieten maar!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen