Citroengrasgemberlimonade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroengrasgemberlimonade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verfrissend en bovendien volledig vegan

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van decitroen en pers de citroen en limoenen uit. Doe de suiker met het sap, de rasp en 1 liter water in een pan. Snij het citroengras doormidden. Schil de gember en snij in kleine stukjes. Doe het citroengras en gember bij in de pan.

  2. 2

    Laat 20 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat een nacht trekken. Zeef de siroop en doe in gesteriliseerde flessen.

  3. 3

    Vul een limonadetap voor een kwart met warm water. Laat hierin 2 theezakjes een tiental minuten trekken. Vul aan met water en giet er naar smaak citroengrasgembersiroop bij. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Spoel de limoenen en citroenen en snij in plakjes. Spoel de munt. Doe in de limonadetap. Voeg ijsblokjes toe en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van decitroen en pers de citroen en limoenen uit. Doe de suiker met het sap, de rasp en 1 liter water in een pan. Snij het citroengras doormidden. Schil de gember en snij in kleine stukjes. Doe het citroengras en gember bij in de pan.

  2. 2

    Laat 20 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat een nacht trekken. Zeef de siroop en doe in gesteriliseerde flessen.

  3. 3

    Vul een limonadetap voor een kwart met warm water. Laat hierin 2 theezakjes een tiental minuten trekken. Vul aan met water en giet er naar smaak citroengrasgembersiroop bij. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Spoel de limoenen en citroenen en snij in plakjes. Spoel de munt. Doe in de limonadetap. Voeg ijsblokjes toe en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.