Meest recente artikelen

Moet je appels in de koelkast bewaren?

Of is de fruitmand een betere plaats?

Moet je appels in de koelkast bewaren? Artikel

Bewaar jij je appels in de koelkast of in een fruitmand? In dit artikel verklappen we je de beste plek om die knapperige appels het langst vers te houden.

Dat je met appels duizend-en-een heerlijke gerechten kunt maken, moeten we je niet meer vertellen. Het is dan ook een goed idee om altijd een voorraadje in huis te hebben. Maar waar bewaar je al die appels het best?

De boosdoener: ethyleen

Ons antwoord is klaar en duidelijk: appels bewaar je maar beter in de koelkast. Hoe langer je een appel laat liggen, hoe meer ethyleengas hij namelijk produceert. Dat gas versnelt het rijpingsproces en doet appels dus sneller rotten. Als je je appels in een frisse omgeving zoals de koelkast legt, wordt de uitstoot van het ethyleengas vertraagd. Verse appels kun je op die manier wel tot een maand lang bewaren!

In de groente- en fruitlade

De koelkast is sowieso een prima plek, maar wie de állerbeste plaats voor z'n appels wil kiezen, legt ze in de groente- en fruitlade: daar is de temperatuur en de vochtregulatie optimaal. Hou wel rekening met het volgende:

  • Heb je twee lades? Gebruik er dan eentje enkel voor groenten en de andere enkel voor fruit.
  • Nóg beter is het om appels niet samen met ander fruit te bewaren (ook weer door dat ethyleengas). Lukt dat niet, dan bewaar je ze best in een plastic zakje.
  • Heb je maar één lade? Maak dan eventueel zelf een afscheiding met een stevige plastic placemat die je op maat knipt.

Koelkast overvol?

Geen zorgen: appels blijven ook op het aanrecht tamelijk lang goed: normaal gezien kun je ze er ruim een week bewaren. Laat ze wel niet slecht worden; dat zou zonde zijn! Je kunt zelfs de schillen nog gebruiken.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen