Meest recente artikelen

5 snelle projectjes voor een schone keuken

In no-time een propere keuken

5 snelle projectjes voor een schone keuken Artikel

Niets zo leuk als koken in een schone en opgeruimde keuken. Je keuken weer op orde brengen hoeft echt niet je hele weekend in beslag te nemen. Deze vijf snelle projecten kunnen een groot verschil maken.

1. Organiseer je kruidenrekje en voorraadkast

Haal alles uit je kruidenrekje en/of voorraadkast en bekijk de producten een voor een. Gebruik je ze nog allemaal? Zijn ze niet over datum? Wat mag weg en wat hou je bij? Eens je je selectie hebt gemaakt, kun je beginnen met organiseren. Het is altijd handig om doorzichtige potjes of bokalen te gebruiken, zodat je makkelijk een overzicht krijgt van wat je hebt. Je kunt ook labels op je producten plakken, zodat je alles makkelijk vindt. En als je er echt helemaal voor wil gaan, kun je je kruiden misschien zelfs alfabetische ordenen.

2. Blaas nieuw leven in je pannen

Het is niet het leukste werkje, maar schone potten en pannen in je keuken maken een wereld van verschil. Was je pannen af met een mix van baksoda en warm water om ze weer zo goed als nieuw te krijgen! Is je pot aangekalkt? Breng 1 deeltje azijn en 3 deeltjes water aan de kook, laat afkoelen en spoel uit. Bye bye kalk!

3. Maak je houten snijplank schoon

Spoel een houten snijplank altijd met warm water. Droog ze nadien meteen af en laat verder drogen op een horizontaal oppervlak. Smeer je houten snijplank maandelijks tot jaarlijks in met een neutrale olie. Geen olijfolie, want dat kan voor een nare geur zorgen. Ga eerder voor bijenwas of een minerale olie. Extra tips over hoe je je houten snijplank schoon kunt houden, vind je hier!

4. Verwijder die ene vervelende vlek 

's Ochtends iets te enthousiast geweest met je frambozensmoothie? Tijd om die lastige vlekken op je keukenhanddoek (of op je kleren) aan te pakken.

Fruitvlekken: laat je handdoek een nachtje weken in melk. Wrijf de vlek daarna in met afwasmiddel en was in de wasmachine.

Olievlekken: strooi bloem, baksoda of babypoeder over de vlek. Dep het in de vlek en laat het poeder de olie absorberen. Schud het overtollige poeder eraf en wrijf afwasmiddel op de vlek. Was daarna in de wasmachine.

5. Slijp je messen

Botte messen zijn gevaarlijker dan je zou denken. Omdat je er minder vlot mee kunt snijden, heb je een grotere kans op uitschuiven en jezelf verwonden. Neem dit weekend dus even de tijd om je messen te slijpen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, want er bestaan een heleboel handige messenslijpers voor. Of leer zelf enkele technieken!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen