Meest recente artikelen

Dit zijn de favoriete adresjes van Nathalie Meskens

Van België tot in Ibiza!

Dit zijn de favoriete adresjes van Nathalie Meskens Artikel

Nathalie Meskens, foodie in hart en nieren én special guest in de nieuwe Libelle Lekker, verklapt ons haar lievelingsadresjes in België en het buitenland. Waar gaat ze graag eten op de volgende dagen?

Sporty day: vers, met een ver-twist

"Na het sporten is het ongelooflijk belangrijk om juist en goed te eten, anders heb je natuurlijk voor niks afgezien," lacht Nathalie. "Een gerecht met kip, rijst en groenten geeft me de meeste voldoening, maar ik heb natuurlijk niet altijd de tijd om dat zelf te kokerellen. Daarom ga ik graag naar Moss. Daar haal je lekkere, verse gerechtjes van de hand van Dennis Broeckx, de chef van het nabijgelegen restaurant L'Epicerie du Cirque. Samen met zijn vrouw Ellen Destuyver die Moss managet, reist hij vaak en doen ze veel ideeën op in het buitenland. Dat zorgt voor een mooie mix van geïnspireerde gerechten. Vaak met een Aziatische of Midden-Oosterse twist."

Moss, Volkstraat 11, 2000 Antwerpen. Info: 03 238 05 71 en mossantwerp.be.

Cheat day: crunchy pizza in Ibiza

"In de prachtige baai van Cala Vadella vind je op het strand een klein, simpel Italiaans restaurant waar ze overheerlijke authentieke gerechten serveren. De echte sterren van het menu zijn de pizza's. Bomvol smaak met een perfecte crunchy korst, die lichtjes aangebakken is. M'n favoriete pizza is die met extra knoflook, ui, Italiaanse pikante salami en rucola. Die staat niet op de kaart, maar vraag ernaar en ze maken 'm zonder probleem voor je klaar. Hier zondig ik met plezier."

Bon Sol, Cala Vadella, Ibiza, Spanje. Info: +34 971 80 82 13.

Payday: mag het iets meer zijn?

Eén van Nathalies favoriete adressen in Antwerpen is Graanmarkt 13. "Chef Seppe Nobels is een grote voorstander van het 'sharing is caring'-principe. Spontaan zet hij verschillende groentegerechten in het midden van de tafel, die je dan samen deelt. De superverse, seizoengebonden ingrediënten combineer je met een lekker stukje vis of vlees. Automatisch bedien je elkaar of vraag je aan je tafelgenoot of die het laatste scheermes nog wil bijvoorbeeld. En heb je een bepaald verzoek? Met de glimlach past de chef het gerecht even voor je aan."

Graanmarkt 13, Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen. Info: 03 337 79 91 en graanmarkt13.com/restaurant.

I don't have to pay day: dure bladeren op de barbecue

"Ooit heb ik het geluk gehad om te kunnen eten bij Noma, jarenlang het beste restaurant ter wereld, in Kopenhagen met een wachtlijst van maanden," zegt Nathalie. "Je gaat er niet gewoon uiteten, maar je maakt een reis langs ingrediënten en smaken die je nooit eerder geproefd hebt. Toen wij er zaten, was een van de chefs die ochtend nog eetbare bladeren gaan rapen in het woud. Die werden die avond zelf nog op de barbecue bereid. Je valt er echt van de ene verbazing in de andere. Alleen hangt er een fiks prijskaartje aan vast, probeer je dus te laten trakteren (lacht)."

Noma, Refshalevej 96, 1432 Kopenhagen, Denemarken. Info: noma.dk.

Someday: momenten om van te dromen

"Een van m'n meest romantische momenten ooit was in Sanyang in Gambia. Daar zat ik letterlijk met m'n voeten in het zand aan een eenvoudig tafeltje te staren naar een oneindig prachtige kustlijn. Ik peuzelde er van superverse crayfish (langoustine), die regelrecht van de lijn van de lokale vissers op de barbecue belandden. Met enkel een slaatje en een portie Afrikaanse rijst. Ronduit magisch!"

Today: altijd-goed-plek

"Ik ga heel graag eten, maar eigenlijk is er geen enkel restaurant waar ik elke dag naartoe zou willen gaan. Doe mij dan maar restaurant 'A la maison'. Er wordt nergens lekkerder gekookt dan thuis, toch? Zeker als je het geluk hebt dat je lief goed kan koken of als je zelf graag achter het fornuis staat. Dan is het altijd exact zoals jij het graag hebt!"

Meer lezen over Nathalie?

  • Deel dit artikel
Alles over Nathalie Meskens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen