Meest recente artikelen

Voedsel vacuüm bewaren? Om deze redenen is dat een goed idee!

Niets dan voordelen!

Voedsel vacuüm bewaren? Om deze redenen is dat een goed idee! Artikel

Sinds enige tijd zijn vacuümmachines een echte foodtrend. Ze verpakken voedsel luchtdicht en maken sous-videbereidingen mogelijk. Maar waarom zou je zelf je voedsel vacuüm verpakken? Wij geven je enkele goede redenen.

1. Vacuüm verpakt voedsel blijft langer vers

Studies tonen aan dat voedsel veel langer vers blijft als je 't vacumeert. In de koelkast en de diepvriezer kan je 't gemiddeld 3 keer zo lang bewaren als normaal, en droge voeding zoals koffie blijft tot wel 5 keer langer vers. Voedsel in bulk kopen is dus geen probleem meer: de overschotten kan je gewoon vacuüm bewaren!

2. Smaken blijven beter bewaard

Als je voeding vacuüm verpakt, kunnen ook de lekkere sappen en smaken nergens meer heen. Bovendien is er ook geen sprake meer van vriesbrand die de structuur en smaak van vlees kan veranderen. En het allerbeste? Ook vitaminen en mineralen blijven optimaal bewaard.

3. Bacteriën krijgen geen kans

Doordat je producten luchtdicht verpakt, kunnen ze ook niet zo snel oxideren of bederven. Veel bacteriën hebben immers nood aan zuurstof om zich te vermenigvuldigen. Let wel op: er bestaan ook bacteriën die geen zuurstof nodig hebben: gevacumeerd voedsel moet je dus wel nog steeds koel bewaren.

4. Je bespaart er veel geld mee

Zoals gezegd is kopen in bulk geen enkel probleem meer als je een vacuümmachine hebt. Ook verse producten die in promotie staan, maar die je niet meteen nodig hebt, kan je meenemen en vacumeren.

5. Geen verspilling meer

Een restje passata, een overschotje puree: we gooien wel heel snel kliekjes in de vuilnisbak. Als je ze vacuüm verpakt, blijven ze nog erg lang goed en kan je ze gebruiken wanneer het jou uitkomt. Tip: maak grote hoeveelheden en vacumeer ze per portie. Zo kan je na een lange werkdag makkelijk een verse maaltijd op tafel toveren.

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees meer …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen