Meest recente artikelen

10 dingen waarvan je niet wist dat je ze sous-vide kon klaarmaken

Vacuüm garen is helemaal hip!

10 dingen waarvan je niet wist dat je ze sous-vide kon klaarmaken Artikel

Je hebt misschien al gehoord van steak of zalm sous-vide klaarmaken, maar je kan nog zoveel meer andere lekkere dingen sous-vide bereiden! Wij geven je alvast wat inspiratie.

1. (Groente)puree

Hoe je puree ook klaarmaakt, het is vooral het heropwarmen dat niet eenvoudig is. In de microgolfoven wordt puree snel droog, en op het vuur brandt de onderkant heel snel aan. In de sous-vide is dat een heel ander verhaal: je puree blijft lekker sappig zonder kans op aanbranden. Ideaal!

 

2. Hamburgers

Het geheim voor een supersappige, smaakvolle hamburger? Juist: de sous-vide. Op deze manier gaar je makkelijk tientallen burgers tot de perfectie en moet je ze bij een barbecue enkel nog kort toeschroeien op de grill.

 

3. Yoghurt

Je hoeft geen speciale yoghurtmaker in huis te halen als je al een sous-videmachine hebt. 't Is makkelijk, goedkoop en home made yoghurt smaakt altijd het beste!

 

4. Kaastaart

Dit was ook voor ons een verrassing: zelfs kaastaart maak je blijkbaar moeiteloos in de sous-vide. De trage garing op lage temperatuur zorgt voor een ongelooflijk romige textuur. Ook pudding, rijstpap en crème brûlée zijn echte sous-videtoppers.

 

5. Oesters

Vind je het ook lastig om oesters open te krijgen? Als je ze even in de sous-vide legt op zo'n 60°C, zullen ze stukken makkelijker opengaan en loop je niet het risico dat ze koken. Handig!

 

6. Eieren

Op zoek naar het perfecte ei? Haal dan maar gauw de sous-vide boven. Chefs zijn dol op deze manier om eieren te bereiden. Je moet op een uurtje rekenen, maar dan heb je wel moeiteloos zalige eitjes voor bij het ontbijt.

 

7. Bouillon

Je eigen bouillon sous-vide maken is echt niet moeilijk, en de smaak wordt helemaal uitgediept omdat je volledige controle over de temperatuur hebt. Zeker iets om uit te proberen.

 

8. Gearomatiseerde olie

Ben jij dol op kruidenolies, maar vind je ze toch wat te duur? Maak ze dan gewoon zelf! De smaken blijven heel puur en je voegt de ingrediënten toe die jij het lekkerst vindt. Bovendien is de olie maanden houdbaar.

 

9. Ingelegde groenten

Dé manier om lang van seizoensgroenten te genieten? Ze inleggen! Je sous-videmachine, azijn, smaakmakers, je favoriete groenten en 30 minuutjes: meer heb je niet nodig om een bokaal zalige gepekelde groentjes klaar te maken.

 

10. Ribbetjes

Jep, zelfs je favoriete ribbetjes kan je in de sous-vide perfectioneren. Je hebt immers volledige controle over de gaartemperatuur, waardoor je er zeker van bent dat al de sappen en smaken optimaal bewaard blijven. Afwerken doe je in de pan of op/onder de grill.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen