Meest recente artikelen

Maak komaf met deze 3 wijnmythes!

Zo word je een echte kenner

Maak komaf met deze 3 wijnmythes! Artikel

Over wijn doen heel wat hardnekkige misverstanden de ronde. We helpen graag voor jou wat wijnmythes uit de wereld.

Mythe 1: wijn verbetert met de jaren

Het antwoord is: ja, soms! De meeste wijnen die je nu kunt kopen zijn bedoeld om binnen de twee jaar uit te drinken. Vraag daarom altijd advies wanneer je wijn koopt: wanneer is deze wijn op z'n best? Hang een kaartje aan de fles met 'Uitdrinken voor…' want het zou zonde zijn om je wijnen aan kwaliteit te laten verliezen.

Mythe 2: witte wijn moet je koud serveren, en rode wijn op kamertemperatuur

Het is niet zo simpel als dat. Té koude wijn geeft niet z'n volledige aroma prijs, en tegelijkertijd wordt rode wijn tegenwoordig ook wel wat koeler geserveerd dan vroeger het geval was. Het is belangrijk dat je wijnen op de juiste temperatuur drinkt. Op het etiket vind je meestal de informatie die je nodig hebt. Voor witte wijn is de aangewezen temperatuur meestal tussen de 6 en 14°C, voor rode wijn 15 tot 18°C. Een wijnkoelkast met regelbare temperatuur of een wijnthermometer zijn handige hulpmiddeltjes.

Mythe 3: wijn met een kurk is beter dan wijn met een schroefdop

Als het gaat om bewaarwijnen: akkoord, dan is een kurk beter omdat die een beetje zuurstof doorlaat, wat de wijn ten goede zou komen. Maar de meeste wijnen zijn tegenwoordig gemaakt voor snelle consumptie. Zelfs gerenommeerde wijnhuizen brengen wijnen met schroefdop op de markt, en zij zullen echt niets doen wat de kwaliteit van hun wijn aantast. Meer zelfs, met een schroefdop is wijn met kurksmaak verleden tijd. Bovendien zorgen schroefdoppen er ook voor dat er jaarlijks veel minder kurkeiken moeten gekapt worden. Nog een voordeel: wijn met kurk moet je liggend bewaren, wijn met een schroefdop kun je ook rechtopstaand bewaren. En het is makkelijker om een restje te bewaren voor de volgende dag! Kortom, wij zijn voor.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen