Meest recente artikelen

Afvallen? Richt je keuken anders in!

Slim

Afvallen? Richt je keuken anders in! Artikel

Richt jouw keuken opnieuw in en de kilo’s vliegen eraf. Hoe dat precies zit lees je hier! Plus: handige tips om meteen te kunnen starten.

We houden allemaal wel van lekker eten. Af en toe snoepen is geen zonde, maar de verleiding wordt steeds moeilijker te weerstaan als je tijdens het koken allerlei snacks in het zicht hebt staan. Nog ééntje dan… Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die hun lekkernijen als krokante muesli in een doorzichtige pot op het aanrecht (of een andere zichtbare plek in de keuken) bewaren, bijna 4 kilo meer wegen dan mensen die dit in het keukenkastje – en dus uit het zicht – hebben staan. Vervang die snoeppot dus dringend door een fruitschaal. Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar mensen met een fruitschaal op het aanrecht wegen gemiddeld bijna 4 kilo minder. Aanschaffen dus, die leuke fruitschaal!

Nog enkele om jouw keuken anders in te richten en minder snel naar een snack te grijpen:

Gezonde tussendoortjes vooraan in de kast

We kiezen 3 keer zo vaak voor het eten dat we als eerste zien als we een kastje opendoen. Leg die lekkere koekjes, zak chips en zoete snoepjes zover mogelijk achterin het kastje en haal gezonde snacks zoals noten (zonder zout!), rijstwafels en dadels naar voren. Enkele lekkere en gezonde snacks?

Klik hier voor nog meer gezonde tussendoortjes.

Maak van de keuken geen loungeplek

Hoe langer je in de keuken blijft hangen, hoe meer je gaat snacken. Dus weg met de barkrukken, tablet en andere gezelligheid. Gebruik je keuken om te koken en daarna… wegwezen!

Gebruik kleinere borden

Klinkt logisch! Schep je jouw heerlijke pasta carbonara op een groot bord, dan lijkt het ineens heel erg weinig. En heb je sneller de neiging om nog een keertje op te scheppen. Gebruik kleinere borden, dat scheelt je een hoop calorieën en minder moeite met afvallen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen