Meest recente artikelen

Dit is het gezondste deel van je avocado

Huh?

Dit is het gezondste deel van je avocado Artikel

Dat avocado's supergezond zijn, weet je waarschijnlijk al langer. Maar weet je ook wat het meest voedzame deel van deze groene vrucht is? Tip: tot hiertoe heb je het altijd weggegooid.

Zo gezond

Het gezondste deel van de avocado?De pit! Klinkt raar, maar eigenlijk is het niet zo gek. We smullen toch ook van pompoen- en zonnebloempitten? Een avocadopit bevat zo'n 70 procent van de voedingswaarde van een avocado. Hij zit bomvol antioxidanten en aminozuren. Die helpen je immuunsysteem verbeteren, je cholesterol verlagen en celveroudering tegen te gaan. Bovendien is de avocadopit ook goed voor je lijn, aangezien hij veel meer vetverbranders bevat dan het vruchtvlees.

Zo eet je 'm

Oké, de avocadopit is dus supergezond. Maar hoe moet je hem eten? Verwijder eerst de dunne laag bruin vel en rasp de pit of vermaal hem in een blender tot poeder. Verwerk het poeder in je salades, soepen, pasta's… Of roer het door je smoothies. De avocadopit heeft een bittere, wrange smaak, dus zorg ervoor dat ze zonder het poeder al goed smaken. Hier vind je alvast wat heerlijke smoothierecepten.

Je kunt ook een aftreksel van de pit maken. Hiervoor moet je hem 10 minuten koken en het brouwsel vervolgens zo'n 5 minuten laten afkoelen.

Eén goede raad: gooi die pit nooit meer weg!

Fan van avocado? Volg ons Pinterestbord!

Nog meer artikelen over avocado

En probeer ook zeker deze avocadorecepten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen