Meest recente artikelen

Internationale dag van het geluk: happy dishes

Oh happy day

  • Deel dit artikel:
Internationale dag van het geluk: happy dishes Artikel

Vandaag, 20 maart, is het de internationale dag van het geluk. In 2012 riep de VN deze dag uit om even stil te staan bij het belang van geluk. Wij vieren graag mee!

5 producten die je gelukkig maken.

Chilipeper

Omdat ze zo pikant zijn, komen er tijdens het eten van chilipepers heel wat capsaïcines vrij. Dat is een stof die onze hersenen automatisch linkt aan pijn. Om deze pijn tegen te gaan, maakt ons lichaam endorfines aan, die dan weer een positieve invloed hebben op ons geluksgevoel.

Walnoten

Walnoten bevorderen de serotonine productie in je lichaam. Serotonine is een stof die gelukkig maakt en waaraan mensen die kampen met een depressie tekort hebben.

Avocado

Avocado bevat veel vezels, vitamine C en K en stimuleert de aanmaak van serotonine. Een avocado bevat zoveel voedingswaarden dat je slechts een halve avocado per dag nodig hebt om je beter te voelen.

Chocolade

Chocolade bevat stoffen zoals theobromine, pherylethylamine en serotonine. Het geeft niet als je ze niet kunt uitspreken, het belangrijkste om te onthouden is dat ze je een gelukzalig gevoel geven. Door chocolade te eten, wordt er ook endorfine in je hersenen aangemaakt. Dat heeft hetzelfde pijnstillende effect als morfine en remt de adrenaline af die je stress bezorgt. Onze hersenen vinden het blijkbaar ook een prettige ervaring als chocolade smelt in onze mond, waardoor er nog meer endorfine wordt aangemaakt.

Mosselen

Mosselen zitten boordevol eiwitten, jodium, selenium en zink. De laatste drie helpen je bij de werking van je schildklier, die helpt bij het regelen van je stemmingen. Bovendien bevatten mosselen ook veel vitamine B12. Deze vitamine is belangrijk voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Dat zijn stoffen waar we blij van worden.

 

Happy dishes waar je instant gelukkig van wordt

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.