Sint-jakobsvruchten met quinoa en avocadocrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sint-jakobsvruchten met quinoa en avocadocrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de quinoa in de pot en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook op een zacht vuur en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Schil de bieten, kook ze beetgaar en laat ze schrikken onder ijskoud water. Snij ze in dunne schijfjes. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij ’m met een dunschiller in fijne reepjes en rol ze op.

  3. 3

    Halveer de avocado, verwijder de pit en mix het vruchtvlees met het limoensap, de zure room en peper en zout.

  4. 4

    Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak ze kort maar krachtig goudbruin.

  5. 5

    Leg wat quinoa op het bord, en schik daarop de gebakken sint jakobsvruchten, bietschijfjes en kerstomaten. Versier het bord verder met de rolletjes komkommer, gepelde grijze garnalen en toefjes avocado - crème. Werk af met scheutjes of kruiden naar keuze en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de quinoa in de pot en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook op een zacht vuur en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Schil de bieten, kook ze beetgaar en laat ze schrikken onder ijskoud water. Snij ze in dunne schijfjes. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij ’m met een dunschiller in fijne reepjes en rol ze op.

  3. 3

    Halveer de avocado, verwijder de pit en mix het vruchtvlees met het limoensap, de zure room en peper en zout.

  4. 4

    Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en bak ze kort maar krachtig goudbruin.

  5. 5

    Leg wat quinoa op het bord, en schik daarop de gebakken sint jakobsvruchten, bietschijfjes en kerstomaten. Versier het bord verder met de rolletjes komkommer, gepelde grijze garnalen en toefjes avocado - crème. Werk af met scheutjes of kruiden naar keuze en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.