Meest recente artikelen

Nieuwjaarke zoete!

Lekkers zonder toegevoegde suiker, of met suikervervangers

  • Deel dit artikel:
Nieuwjaarke zoete! Artikel

Wil je wat minder suiker gebruiken in 2017? Dan zijn deze desserten, zonder toegevoegde suikers of met een alternatieve zoetstof, een goed idee.

Steeds meer mensen eten ‘zonder suiker’, zeggen ze, maar dat is bijna onmogelijk. Ook gezonde voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, granen en zuivel bevatten suikers van nature, en zolang je er niet mee overdrijft, is daar ook geen enkel probleem mee. Meestal bedoelen mensen die ‘suikervrij’ eten, dat ze geen toegevoegde suikers eten. En dat is wel een goed idee: we beseffen het niet altijd, maar aan heel veel bereide producten – koekjes, frisdrank en zelfs kant-en-klare sauzen of bouillonblokjes – wordt suiker toegevoegd. Dat zijn extra calorieën die je niet nodig hebt. Je kunt ze dus weglaten of, als je graag toch iets hebt wat zoet smaakt, vervangen door zoetstoffen zoals stevia, tagatose, aspartaam… die veel minder calorieën aanbrengen. Maar opgelet, dat iets minder calorieën bevat, wil niet automatisch zeggen dat het gezonder is. Vaak kom je bijvoorbeeld in de verleiding om er meer van te eten, ‘omdat het toch geen kwaad kan’. Maar in je stukje cake met zoetstoffen zit ook nog altijd boter of andere vetten, en dan krijg je daar weer te veel van binnen. Beschouw zoete dessertjes daarom altijd als een extraatje.

Enkele ideetjes

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen