Frangipanetaart zonder toegevoegde suiker
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed tot een soepel deeg. Maak er een bal van, druk plat op een bord en zet een halfuur in de koelkast om op te stijven.
-
2
Maak intussen een compote van het fruit: doe het in een pannetje met enkele druppels citroensap en laat het tot moes koken. Laat indik ken en haal van het vuur.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een cirkel en be kleed er de beboterde bakvorm mee (hou restjes deeg bij om de taart mee af te werken). Leg er een vel bakpa pier op, vul met een steunvulling en bak de bodem 10 à 15 minuten blind. Haal uit de oven, verwijder bakpapier en steunvulling en laat afkoelen op een rooster. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.
-
4
Maak de vulling. Klop de boter schuimig met de zoetstof en klop er een voor een de eieren door. Voeg het amandelpoeder en de amandel essence toe en klop nog even door.
-
5
Bestrijk de taartbodem met een laagje van de compote (4 à 6 eetlepels). Stort er de amandelvulling op. Rol de restjes deeg opnieuw uit en snij er reepjes van, leg ze in ruitvorm over de taart. Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de amandelschilfers.
-
6
Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.